DM guld til herningmand på hest

Tre overbevisende 0-runder i spring, og så var guldet hjemme til Thomas Sandgaard

Thomas_Sandgaard.jpg

Det var skønt vejr til DM afgørelsen i spring i Horsens i dag, og det fik Thomas Sandgaard og hesten Ariel i hopla. 

Thomas og Ariel var det eneste makkerpar, der formåede at ride fejlfrit i dag, og således kom guldet i hus, det skriver Dansk Ride Forbund på deres hjemmeside.

Det er anden gang Thomas Sandgaard bliver danmarksmester, tilbage i 2011 stod han ligeledes øverst på sejrsskamlen - dengang var det dog med en anden hest som makker, hans normale førstevalg Amarone.

- Det er fantastisk at vinde, og ikke mindst fordi det er på denne hest, siger Thomas Sandgaard til Dansk Ride Forbund.

Og der var en særlig grund til, at det ikke var favorithesten, der blev brugt i dag.

- Jeg valgte at spare Amarone til kommende opgaver i udlandet, og Nørremøllehøjs Ariel er min hest på niveauet lige under. Det er første gang, den rider på det her niveau, og den har f.eks. aldrig før sprunget vandgrav til et stævne. Jeg er rigtig glad for, at jeg gav den chancen, og at det så oven i købet blev til medalje havde jeg ikke turdet håbe på, forklarer Thomas til Dansk Ride Forbund.

3:29
Det kræver penge, talent og ikke mindst mange års hårdt arbejde, overhovedet at komme i nærheden af en topplacering til et dansk mesterskab. Vi har været på besøg hos Thomas Sandgaard, som har formået at nå toppen, hvor der der kun er plads til ganske få.