DK's største børneudstilling: 200 kasser ler sendes afsted

Unge mennesker skal interessere sig mere for kunst og kreativitet. Derfor sender Museum Jorn i Silkeborg 200 flyttekasser med ler ud til folkeskoler.

Tre ton ler bliver i disse dage sendt ud til 100 folkeskoler. Her skal førsteklasses-elever være kreative og bidrage til Danmarks største børneudstilling.
Tre ton ler bliver i disse dage sendt ud til 100 folkeskoler. Her skal førsteklasses-elever være kreative og bidrage til Danmarks største børneudstilling.
Foto: Christian Toft Bro

Hvordan bliver børn mere kreative? Det mener de, de har fundet svaret på på Jorn Museet i Silkeborg.
Med en storstilet kampagne forsøger de at få den yngste generation til at knokle på med kreativiteten. Det betyder, at museet sender i alt tre tons ler ud til 100 folkeskoler i hele landet.

- Han har jo ikke kun været fokuseret på det endelige resultat. Han eksperimenterede rigtig meget med materialer og teknikker. Det der med at have fokus på, at alting ikke behøves at ende ud i noget, der ligner noget perfekt, det tænker vi, at man kan bruge til rigtig meget, siger Karen Friis, Museumsinspektør ved Museum Jorn.

Hun går lige nu og pakker de 200 flyttekasser med ler, som de kommende dage sendes ud til de mange skoler, så 2000 førsteklasses-elever kan få mulighed for at være kreative og lave førsteklasses-værker.

Projektet indebærer også en krea-bog finansieret af Nordea-fonden med 100 aktiviteter til familien, som bliver delt ud i 100.000 eksemplarer. 

Projektet er en udløber af Museum Jorns aktuelle udstilling LER!, der kan ses på museet frem til 10. juni. Her udstiller otte internationalt anerkendte kunstnere, som alle arbejder eksperimenterende og nyskabende med leret som materiale.

De danske skoleelevers værker bliver siden samlet sammen og også udstillet på museet i Silkeborg.

1:35