Overblik: Disse partifæller bakker Støjberg op

Inger Støjberg fremhæves af flere Venstre-politikere som et godt bud på en ny næstformand for partiet.  

Inger Støjberg vil fortsat være at finde på de Midt- og Vestjyske stemmesedler til det næste folketingsvalg.
Inger Støjberg vil fortsat være at finde på de Midt- og Vestjyske stemmesedler til det næste folketingsvalg.
Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

En lang række Venstre-profiler har indikeret, at de mener tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) bør blive ny næstformand i partiet.

Først meddelte formand for Danske Regioner Stephanie Lose søndag eftermiddag, at hun ikke ønsker at stille op til posten som næstformand. Senere på dagen fulgte gruppenæstformand for Venstre Sophie Løhde trop og gjorde klart, at hun heller ikke er interesseret.

Inger Støjberg nævnes herefter som en yderst oplagt afløser til Kristian Jensen, der lørdag trak sig som næstformand. Om hun overhovedet ønsker at bestride posten, er indtil videre uvist.

Få her et overblik over Venstre-medlemmer, der åbent støtter Støjberg:

Karsten Lauritzen, forsvarsordfører og tidligere skatteminister:

- At næstformanden skal hedde Inger Støjberg, handler om at kunne lave et godt team, siger han til Politiken.

Sophie Løhde, næstformand for Venstres folketingsgruppe:

- Jeg er ikke i tvivl om, at Inger Støjberg kunne blive en rigtig god næstformand for Venstre, siger Sophie Løhde til Ritzau.

Marcus Knuth, folketingsmedlem:

- Jeg bakker helhjertet op om Jakob Ellemann-Jensen og Inger Støjberg som formand og næstformand - hvis de ellers selv vil!, skriver han på Facebook.

Michael Aastrup Jensen, folketingsmedlem:

- Jeg peger personligt på Inger Støjberg. Hun er en kæmpe kapacitet for vores parti, siger han til DR og uddyber, at Inger Støjberg som næstformand sammen med Jakob Ellemann-Jensen som formand vil udgøre "et perfekt makkerpar".

Carsten Kissmeyer, folketingsmedlem:

- Inger Støjberg er et godt bud på vores nye næstformand - måske i en konstruktion, hvor vi har to næstformænd, siger han til DR.

Erling Bonnesen, folketingsmedlem:

- Hun kunne bestemt være et godt bud. Men det skal jo så være op til Inger Støjberg og eventuelt andre at melde ud, om de vil stille op, siger han til DR.

Preben Bang Henriksen, folketingsmedlem:

- Jeg håber, at Inger Støjberg kan blive næstformand. Hun vil være det perfekte match (med Jakob Ellemann-Jensen, red.).

- Vigtigt er det imidlertid, at Ellemann og Støjberg på alle væsentlige politikområder får afstemt holdning, så vi ikke om et halvt år står over for en genopførsel af eksempelvis uenigheder om SV-samarbejdet.

Før Venstres gruppemøde tirsdag udtrykte følgende Venstre-folk desuden støtte til Inger Støjberg: finansordfører Troels Lund Poulsen, kulturordfører Britt Bager, færøordfører Thomas Danielsen og medlem af Folketinget Lars Christian Lilleholt.

2:15
Se video: Jakob Ellemann-Jensen er favoritten til at afløse Lars Løkke som ny Venstre-formand. Men på Ringkøbing-egnen er der forbehold