Dispensation: Sisto må spille for Danmark

FIFA har givet dispensation til FCM-profilen Pione Sisto, der fra dags dato derfor kan tørne ud for det danske landshold.

pionesistolandshold_0.jpg

Pione Sisto har indtil nu ikke måtte trække den danske landsholdstrøje over hovedet i en officiel kamp. Men nu har FIFA besluttet at afvige fra sine nationaliseringsregler.

- Det er en kæmpe glæde. Og længe ventet. Men det er kæmpestort at være spilleberettiget og nu endelig kunne stille op for Danmark, siger Pione Sisto, der er født i Uganda, til FCM's hjemmeside.

Allerede i januar var var han med U21-landsholdet på træningslejr i Tyrkiet, hvor han i en uofficiel kamp mod Dinamo Bukarest scorede tre mål.

Drømmer om EM

Med flotte præstationer i bagagen - både for FC Midtjylland og U21-landsholdet - betyder FIFA's dispensation, at Pione Sisto meget vel kan komme i betragtning til U21 EM-truppen.

Den detalje er det 20-årige talent da også selv opmærksom på. Først skal han dog komme sig over den skade, der har holdt fra banen i foråret.

- Selvfølgelig er EM i tankerne. Jeg er på vej tilbage og er begyndt at træne med holdet, så jeg er optimistisk omkring at kunne være en del af EM-truppen til juni, forklarer Pione Sisto.

FC Midtjylland ligger lige nu nr. 1 i Superligaen med 12 point ned til FCK, der er nærmeste forfølger.

Da Pione Sisto i december blev udtaget til den danske landsholdstrup blev det af hans sudanske forældre fejret på ægte sudansk manér. TV MIDTVEST var med, og du kan gense klippet her på siden.

2:26
På et pressemøde der endte med et blive ganske utraditionelt, blev Pione Sisto i dag præsenteret som landsholdsspiller.