Direktør: Vemodigt at miste hovedsæde

Direktøren for Sparbank afviser, at banken var tvunget til fusion - i hvert fald ikke på kort sigt.

Den administrerende direktør i Sparbank i Skive, Bent Jensen, kalder det vemodigt, at bankens hovedsæde flytter til Aalborg efter den planlagte fusion med Spar Nord - men han understreger samtidig, at fusionen er en god og klog beslutning.

- Det er selvfølgelig ærgerligt for medarbejderne at miste en hovedsæde-funktion, og det gør vi da med en vis vemod. Men sådan må det være, og jeg vil gerne understrege, at kunderne er dækket som hidtil, og at banken fortsat vil være den samme gode lokale støtte, siger Bent Jensen til tvmidtvest.dk.

Fusion - ikke overtagelse

Selv om den nye bank fortsætter under navnet Spar Nord og får hovedsæde i Aalborg, understreger Bent Jensen, at der er tale om en fusion - og ikke en overtagelse.

Han fastslår også, at Sparbank ikke var tvunget til fusion - i hvert fald ikke på kort sigt.

- Vi har haft nogle udfordringer i en årrække, men med en klar strategi har vi fået løst de kortsigtede problemer. Blandt andet har vi nu næsten en halv milliard mere i indlån end udlån.

- Likviditetsmæssigt står vi altså stærk, så hvis du spørger, om vi havde kortsigtede behov for en fusion, er svaret ubetinget nej. Men på længere sigt vil vi og mange andre banker få behov for en betydelig styrkelse af kapitalgrundlaget, og med beslutningen om fusion sikrer vi, at vi selv er med til at påvirke udviklingen.

- Man kan sige, at vi hellere vil være med til at styre skibet end at hoppe i gummibåden, siger Bent Jensen.