Dinglede under fly i næsten en time: Sådan kom han ned igen

En faldskærms-springer hang fast under et fly i næsten en time. Med en vellykket redningsaktion lykkedes det, at få ham sikkert ned på jorden igen.

Et faldskærmsudspring ved Lindtorp Flyveplads ved Holstebro var onsdag kort efter klokken 20 tæt på at ende fatalt. Her blev en 45-årig faldskærmsudspringer viklet ind i en snor og hang fast under flyet.

Det fortæller vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Jens Claumarch.

- Vi fik anmeldelsen klokken 20.18, og flyet landede klokken 21.12, så han har da hængt der i rimelig lang tid, siger vagtchefen. 

quote- Han bliver trukket cirka 200 meter henad græsset, før flyet standser.

Jens Claumarch, Vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi

Han fortæller videre, at det var den 45-årige faldskærmsudspringers fod, der blev viklet ind i en snor af en art, da han sprang ud fra flyet i cirka 2,5 kilometers højde.

Hang en meter under fly

Således kom faldskærmsudspringeren til at hænge og dingle i en snor cirka en meter under hjulene på flyet.

- Så snart, at hans instruktør, som er sprunget før ham, får radiokontakt med piloten og folkene nede på jorden, bliver der sat et stort redningsarbejde i gang, siger vagtchefen.

- Flyet er på det tidspunkt nede i cirka 500 meters højde, men det går op til cirka en kilometer, i tilfælde af, at han slipper fri og får brug for at udløse sin skærm, siger Jens Claumarch.

Signalerede med tommelfingeren

Flyet cirkulerede rundt i nogen tid for at bruge brændstof for at minimere risikoen for, at der ville udbryde brand i forbindelse med landingen.

- Flyet bliver fulgt af en lægehelikopter, og faldskærmsudspringeren signalerer med tommelfingeren, at han er klar til, at flyet forsøger at lande, siger vagtchefen.

På jorden havde redningsmandskab spredt et tykt lag skum ud, så manden kunne glide på det. Herefter landede flyet med lavest mulig hastighed.

- Han bliver trukket cirka 200 meter henad græsset, før flyet standser, siger vagtchefen.

Den 45-årige mand er sluppet med ganske få skrammer.

/ritzau/