Nyt kort afslører: Her er der flest ugifte

Ringkøbing-Skjern Kommune deler nu ud af kommunens mange data i et digitalt kort. Dermed kan interesserede få stillet nysgerrigheden og kigge nabosognet i kortene.

Det nye kort kan eksempelvis fortælle, hvor mange ugifte der bor i et bestemt område.
Det nye kort kan eksempelvis fortælle, hvor mange ugifte der bor i et bestemt område.

Ringkøbing-Skjern Kommune giver nu nysgerrige mulighed for at få indblik i kommunens mange data. I et nyt digitalt kort kan man klikke sig rundt og eksempelvis finde ud af, hvor i kommunen der åbner flest nye virksomheder, i hvilket sogn familierne er størst og hvor man skal kigge, hvis man er på udkig efter de ugifte borgere.

- Det er stort atlas af svar på mange spørgsmål, som måske ikke er stillet endnu, siger Anne-Marie Gintberg, der er GIS- og GEO-data koordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Indtil videre indeholder kortet oplysninger i tre kategorier, borgere, boliger og virksomheder, men på sigt vil det blive opdateret med flere katagorier.

- Vi har som kommune utrolig meget data, som vi vil gøre tilgængeligt for vores borgere, virksomheder og andre interesserede.  Dette er første skridt retning af at gøre data til fælleseje, så det kan komme ud og arbejde til gavn for os alle, siger kommunaldirektør Jens Peter Hegelund Jensen i en pressemeddelelse.

Kommunen håber, at kortet på sigt kan bruges til planlægning og udformning af strategier.

Herunder kan du klikke dig rundt i kortet.

Hvis kortet ovenover ikke virker, kan det ses her.