Digitalisering hjælper klassisk landbrugsforretning

Firmaet Høgild er i en traditionel branche, hvor de arbejder med landbrugsmaskiner, men digital assistance har hjulpet forretningen yderligere.

Regeringen har i dag lanceret en ny plan med 38 initiativer, som skal få Danmark i den digitale førertrøje.
Regeringen har i dag lanceret en ny plan med 38 initiativer, som skal få Danmark i den digitale førertrøje.
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

I Sørvad ligger firmaet Høgild. Her er de 16 ansatte, som renoverer og producerer landbrugsmaskiner. Det er en ny virksomhed med kun tre år på bagen, men for at forsætte væksten har de fået digital hjælp.

- Det har været en mulighed for os at gå i gang med nogle udviklingsprojekter, som ellers ville være vanskelige at gå i gang med, siger ejer Johnny Høgild.  

Med digital hjælp til udviklingen af maskiner, hjemmesider, webportaler og IT-projekter følger virksomheden det nye spor, som regeringen tirsdag lagde ud for hele landet: Mere digitalisering til små og mellemstore virksomheder.

På et pressemøde præsenterede regeringen 126 millioner kroner over de næste fire år, som skal give tilskud til privat rådgivning, støtte sparring virksomhederne i mellem og danne mentorordninger.

- Små og mellemstore virksomheder er 99 procent af vores virksomheder i Danmark. Det er to-tredjedele af vores beskæftigede, og der vil vi gå ind og hjælpe de små- og mellemstore virksomheder til at få en kompetence og viden om det, til at bruge digitaliseringen på en hel anderledes måde, end man har gjort før, siger erhvervsminister, Brian Mikkelsen.

Noget, som virksomheder lig Høgild i fremtiden vil få gavn af. Og i firmaet fra Sørvad er man ikke i tvivl om, at den digitale del også har sin plads i traditionelle brancher.

- Selve ståldelen er jo noget helt andet end den digitale del, men det hører jo bare sammen. Det er tæt forbundet, hvad vi kan i den digitale del for at sælge stålet, siger Johnny Høgild.

1:54
Se hele indslaget om Høgild, der har udnyttet digitale muligheder.