DI-formand: Bedre opbakning til erhvervslivet i Thy-Mors

Virksomhederne i Thy-Mors området mærker større velvilje fra kommunerne

Erhvervslivet i Thy og på Mors mærker en langt større velvilje hos Thisted og Morsø Kommuner i forhold til at samarbejde med områdets virksomheder. 

Det siger formanden for Dansk Industri Mors-Thy, Tage Odgaard Nielsen, som en kommentar til DI-undersøgelsen "Lokalt Erhvervsklima 2017".

Her er Morsø og Thisted Kommuner er sprunget henholdsvis 28 og 24 pladser frem i feltet, og er nu placeret som nummer 35 og 64 blandt de 96 kommuner der er med i undersøgelsen.

- Kigger vi på Mors skyldes det helt sikkert, at kommunen generelt er blevet bedre til at bakke op omkring erhvervslivet. I Thisted Kommune er der også lavet en række tiltag, som har forbedret vilkårerne for virksomhederne, siger Tage Odgaard Nielsen til TV MIDTVEST.

Tidligere har netop virksomhederne i Thy været ude med en skarp kritik af Thisted Kommune, som i DIs tidligere klima-målinger har været bundprop.

Vil erhvervslivet

- Nu mærker vi, at begge kommuner gerne vil erhvervslivet fordi de godt ved, hvor værdierne bliver skabt, siger Tage Odgaard Nielsen

DI formanden henviser i den forbindelse til den positive udvikling som virksomhederne i øjeblikket er en del af i Thy-Mors området.

Eneste malurt i bægeret er, ifølge Dansk Industris opfattelse, den dårlige infrastruktur, der sammen med manglen på kvalificeret arbejdskraft hæmmer virksomhedernes muligheder for vækst.

- Vi begynder efterhånden af mangle hænder i virksomhederne på Mors og i Thy. Hos min egen virksomhed Frontego, mangler vi pt. to eller tre uddannede snedkere, og det har naturligvis stor betydning for fremdriften, at vi som virksomhed, har mulighed for at tiltrække medarbejdere, siger Tage Odgaard Nielsen.

Dansk Industris undersøgelse "Lokalt Erhvevsklima 2017" kårede, for syvende gang, Ikast-Brande kommune som Danmarks suverænt mest erhvervsvenlige kommune.