DHF fik Klavs Bruun til spotpris

Håndboldforbundet måtte købe Klavs Bruun Jørgensen fri af kontrakten med Team Tvis Holstebro. Parterne vil ikke oplyse prisen. Men han havde været dyrere, hvis køberen var en udenlandsk klub.

130115DHFpressemoede.jpg

Team Tvis Holstebro har givet Dansk Håndbold Forbund (DHF) mulighed for at hente Klavs Bruun Jørgensen til spotpris.  

DHF har fået en klækkelig rabat på den karismatiske herretræner, der til juni skal være landstræner for de danske håndboldkvinder.    

- Klavs er meget mere værd end det, vi har fået i kompensation, siger Team Tvis-direktør Jacob Jørgensen. 

- Vi ved, at DHF ikke er i stand til at betale det, som - vi egentlig synes - Klavs er værd. Vi synes alligevel, at vi har gjort en god handel.   Som klub har vi et andet ansvar i forhold til at handle med DHF frem for en stenrig klub i Qatar. Havde vi solgt ham til en stenrig klub i Qatar eller en udenlandsk klub, havde prisen været en helt anden.  Nu skal han ud og gøre det godt til glæde og gavn for dansk håndbold. Det giver mening for os, siger direktøren og slår fast, at DHF og Team Tvis har aftalt at holde det nøjagtige kompensationsbeløb hemmeligt.

40-årige Klavs Bruun Jørgensen har også selv presset på for at få jobbet som kvindelandstræner.

- Vores vare er vores spillere og trænere, så det er en sympatisk form for menneskehandel.  Klavs ville gerne prøve kræfter med det her. Det ville også gøre hans liv nemmere, og det har vi respekt for, siger Jacob Jørgensen.

Snart klar med afløser

Team Tvis Holstebro-direktøren oplyser, at klubben allerede er langt fremme i bestræbelserne på at finde en afløser.

- Vi skal ikke finde det samme, for der er ikke en anden Klavs Bruun. Vi skal finde én, der kan tage det videre, som han efterlader. Vi har i et stykket tid vidst, at Klavs forlader os, og det ser ud til, at vi kan præsentere vores førsteprioritet som ny træner allerede på et pressemøde på fredag, siger direktøren.

Selv om Klavs Bruun Jørgensen først forlader Team Tvis efter sæsonen, har klubben ønsket at finde afløseren hurtigst muligt.

- For det første er det rart at have tingene på plads. Så kan vi sætte fokus på de tre turneringer, vi kæmper for at vinde. Hvis vores spillere skal have fokus på de opgaver, så skal de ikke spekulere på, hvem der bliver træner til sommer. Det skal vi have på plads, når turneringerne bliver genoptaget efter VM i Qatar, siger Jacob Jørgensen.

Klavs Bruun Jørgensen har fået en aftale af tre års varighed med DHF. Hans første store opgave bliver VM på hjemmebane til december.    /ritzau/