DGI Hærvejsløbet får ny MTB-rute

Efter flere forespørgsler har arrangørerne bag DGI Hærvejsløbet valgt at udvide løbet med en 35 km MTB-rute.

Arkivfoto
Arkivfoto

Når DGI Hærvejsløbet køres lørdag 24. juni 2017, bliver det med en helt ny distance for mountainbikerne. En kort rute på 35 km fra Frederiks til Viborg er netop offentliggjort. Det sker på baggrund af flere forespørgsler fra interesserede deltagere.

- Vores hidtil korteste MTB-rute har været på 60 km. For mange er det stadig ret langt. Derfor imødekommer vi nu de udøvere, der har lyst til at deltage i DGI Hærvejsløbet, og som gerne vil køre lidt færre kilometer, fortæller løbsleder Magnus Korsgaard Nielsen fra DGI i en pressemeddelelse.

Den korte MTB-rute starter i Frederiks og ender i mål i Viborg, præcis som de andre distancer ved DGI Hærvejsløbet. Der vil være indlagt singletrack og depot.

- Selv om ruten er kortere, vil deltagerne fortsat få den samme kvalitetsoplevelse, som alle de andre deltagere. Det betyder et lækkert depot og fede spor, lige som de bliver modtaget med stor fest i Viborg, når de kommer i mål, siger Magnus Korsgaard Nielsen.

Starten i Frederiks laves i samarbejde med den lokale idrætsforening Alhedens IF. Tilmeldingen til den korte 35 km MTB-rute åbner onsdag 8. februar kl. 10.

I 2013 deltog i alt 850 ved DGI Hærvejsløbet. Dette tal var steget til 4.500 i 2016, mens arrangørerne forventer i alt 6.500 deltagere i 2017, hvilket vil gøre det til Danmarks største cykelløb. Der er ca. 500 frivillige fra forskellige foreninger involveret i DGI Hærvejsløbet. De står for depoterne undervejs. For deres arbejde før, under og efter DGI Hærvejsløbet, modtager foreningerne honorar for deres indsats.