DF'er vil ha' ny vej mellem Ringkøbing og Herning

Vejen mellem Ringkøbing og Herning skal laves om til en såkaldt 2 plus 1 vej. Sådan lyder det fra Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti.

Dennis Flydtkjær stopper i Herning Byråd, efter en periode med stress.
Dennis Flydtkjær stopper i Herning Byråd, efter en periode med stress.
Foto: Alexandra Lund Lysgaard, TV MIDTVEST

Makshastigheden er 80km/t og turen går igennem flere små byer på vejen mellem Herning og Ringkøbing. Men sådan skal det ikke blive ved med at være, hvis du spørger Dansk Folkeparti.

- Vi har et overordnet mål om at få et Danmark i balance, og derfor er det ikke kun de store byer, der skal favoriseres i forhold til nye veje. Den her strækning er vigtig for mange mennesker og den trænger til en opgradering. 13% af trafikken i dag er lastbiler eller anden tung trafik, og trafikmængden er de seneste år steget med 32%, fortæller Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti.

Særligt den tunge trafik er en udfordring. For med store virksomheder som Vestas og Arla, der bruger strækningen, er der brug for mere plads.

- Vestas skal transportere så store vindmøller, at de har brug for en større vej. Virksomheden har sågar selv snakket om at ville udvide vejen. Men det er altså statens rolle og vi vil også sikre os, at vi ikke mister alle de arbejdspladser, fordi de bliver nødt til at flytte, uddyber Dennis Flydtkjær.

Første skridt på vejen mod ny asfalt er en VVM-undersøgelse til 18 millioner kroner. Og det er de 18 millioner, DF slår et slag for skal findes i budgettet. Bliver pengene fundet, så mener Dansk Folkeparti også, at undersøgelsen forpligter efterfølgende.

- Når man sætter gang i undersøgelsen, begynder det også at påvirke dem der bor i området, så vi skylder dem, at det bliver til noget, hvis der bliver sat gang i en undersøgelse. Der er selvfølgelig også nogle udfordringer, der skal løses, der skal laves omfartsveje rundt om byerne, og så er der nogle grunde, der skal eksproprieres, siger Dennis Flydtkjær.

Hvis den nye 2 plus 1 vej bliver en realitet, vil der både blive mere plads på vejen, men også en øget hastighed, så det istedet bliver lovligt at køre 90km/t.