DF'er politianmeldt efter udtalelser

En heftigt debatteret tale om udlændinge, som blev holdt på Dansk Folkepartis landsmøde i Herning i weekenden, bliver nu en sag for politiet.

Cheanne Nielsen
Foto: tv2.dk

Landsmødedeltageren Cheanne Nielsen gik på talerstolen i Herning og fremførte blandt andet, at udlændinge 'sviner, de svindler, de stjæler, de voldtager og de dræber', og det er nu endt i en politianmeldelse skriver DR.dk

Efter den heftige debat valgte Cheanne Nielsen i går at moderere sin udtalelse ved at præcisere, at hun ikke mente 'alle' udlændinge, men blot 'mange'.

Men den rettelse giver Mille Stockner fra Roskilde ikke meget for. Hun har nu politianmeldt Cheanne Nielsen til Midt- og Vestsjællands Politi. På Skrivunder.net skriver hun, at der i udtalelsen er tale om grove generaliseringer af en etnisk gruppe:

- Så det er klart i strid med paragraf 266b (racismeparagraffen, red.). Og der er tale om propagandaøjemed, når disse ytringer fremsættes fra en talerstol på et stort landsmøde, hvilket er en skærpende omstændighed, lyder forklaringen på anmeldelsen. Det skriver DR.dk.

Over 6.000 er enige i politianmeldelsen og har skrevet under på hjemmesiden.