DF stiller betingelser for Østerild

Dansk Folkeparti vil have afsat 100 mio. kroner til Hanstholm Havn, hvis partiet skal stemme for et nationalt testcenter i Østerild.

oesterild001.jpg

Dansk Folkeparti er klar til at stemme for et nationalt testcenter i Østerild, hvis regeringen til gengæld er parat til at sende 100. mio. kroner til udvidelsen af Hanstholm Havn.

- Skal man tælle til 90 mandater, så har det en pris. Det kan så være prisen for, at vi stemmer for, siger Dansk Folkepartis folketingsmedlem Ib Poulsen til TV/MIDT-VEST.

Kravet om penge til Hanstholm Havn kommer nu, hvor forhandlingerne om placeringen af et nationalt vindmølle-testcenter går ind i den afgørende fase.

- Vi mener, at det er det der skal til for at projektet kan sælges i området. Kommunen vil gerne have noget ud af at stille natur til rådighed, og det  prøver vi at bidrage med, siger Ib Poulsen.

I Thisted Kommune hilser borgmesteren kravet fra Dansk Folkeparti velkommen. Også selvom det betyder, at staten ikke længere skal betale de fire millioner kroner om året til vedligeholdelse, som den er forpligtet til i dag.

Forhandlingerne om placeringen at testcentret fortsætter på tirsdag. Ud over placeringen af testcentret i Østerild, forhandles der stadig om den alternative placering af møllerne ved Stauning Lufthavn.