DF sikrer Iver Enevoldsen borgmesterpost

Venstre-borgmesteren Iver Enevoldsen fortsætter i Ringkøbing-Skjern med opbakning fra Dansk Folkeparti.

Efter et dramatisk forløb lykkedes det sent i aftes Iver Enevoldsen at få fire år mere som borgmester i Ringkøbing-Skjern kommune.

Med støtte fra Dansk Folkeparti nåede den siddende Venstre-borgmester de magiske 16 mandater. Dermed blev kristendemokraten Kristian Andersens borgmesterdrømme skudt i sænk.

- Det har selvfølgelig været en lidt speciel situation, at der er 13 mandater, der går sammen, og i samlet flok giver oppositionen til Venstre, inden vi i det hele taget har haft en lejlighed til at forhandle i større forum. Og så er jeg selvfølgelig glad ved, at det nu er faldet på plads med Dansk Folkeparti, sagde en lettet borgmester onsdag aften til TV MIDTVEST. 

Borgmesterstolen vaklede

Til Iver Enevoldsens store overraskelse gik Socialdemokraterne, Kristendemokraterne, Fjordlisten og SF til møde på valgnatten uden at invitere Venstre og pegede på kristendemokraten Kristian Andersen som borgmesterkandidat.

Før valget havde Venstre absolut flertal i byrådet med borgmester Iver Enevoldsen i spidsen. Men partiet fik en lussing af vælgerne og måtte derfor se sig om efter støtter, hvis borgmesterposten skulle beholdes.  

Går efter bred konstituering

Men den alliance havde heller ikke flertal. Dansk Folkeparti fik derfor den afgørende rolle i forhandlingerne.

- Vi vil gerne gøre det bredere. Og derfor er der også lagt op til, og indarbejdet i aftalen, at vi gøre en indsats for at få Socialdemokraterne og Kristendemokraterne med i den konstitueringsaftale, sagde borgmester Iver Enevoldsen.

Torsdag formiddag fortsætter forhandlinger. Vil de andre partier ikke med i konstitueringen, er Venstre og Dansk Folkeparti klar til at lave en smal aftale alene.

- I yderste konsekvens ende med det ja, men jeg har også hæftet mig ved, at der også er andre partier, der har sagt, at de også vil have en bredere konstituering, og det det vil lægger op til, sagde Iver Enevoldsen onsdag aften.