DF-profil: Jeg er stadig formand, men...

- Vi skal mødes og diskutere, hvad der er DF-politik. Og hvis ikke det er min linje, så afslutter jeg ikke det møde som gruppeformand. Så kontant svarer Ib Poulsen på rygterne om, at kræfter i DF vil vælte ham som gruppeformand.

IbPoulsen.jpg

Der er åben krig i Dansk Folkeparti i Thisted. I følge Limfjord Update arbejder kræfter på at vælte gruppeformand Ib Poulsen, efter han har været i åben strid med partifælle Peter Sørensen i asylsagen om, hvad der skal ske med Thisted Kommunes asylansøgere.

Dermed kan Ib Poulsen være færdig som gruppeformand.

- Det er der ikke noget om. Det har jeg også sagt til Peter Sørensen, sådan lød det fra Ib Poulsen, da TV Midtvest fangede ham her til morgen.

Striden er spidset til

I går spidsede striden til, da Ib Poulsen krævede fornyet behandling af sagen. Gruppeformanden undsagde dermed sin partifælle Peter Sørensen og et enigt udvalgs beslutning om at fastholde det oprindelige antal asylansøgere på 310 pladser.

I forlængelse truede Ib Poulsen med, at beslutningen ville få konsekvenser for Peter Sørensen, men nu spekuleres der altså i, at det får større konsekvenser for Ib Poulsen selv.

Skal finde ud af partiets linje

Overfor TV Midtvest bekræfter Ib Poulsen, at Dansk Folkeparti skal have præciseret deres politik. Og at det kan ende med, at han ikke længere er gruppeformand i Dansk Folkeparti.

- Vi skal mødes og diskutere, hvad der er DF-politik. Og hvis ikke det er min linje, så afslutter jeg ikke det møde som gruppeformand, forklarer Ib Poulsen og sætter dermed tingene på en spids.

Ib Poulsen ved endnu ikke, hvornår mødet, der kan afgøre fremtiden i Dansk Folkeparti i Thisted, skal holdes.

Det har ikke været muligt at træffe Peter Sørensen for at få en kommentar.