DF: Papes skrotning af politiskole i Herning ændrer intet

Eksisterende bygninger skal huse ny politiskole, og den holdning er der ikke pillet ved, siger retsordfører for Dansk Folkeparti, Peter Kofod

Foto: arkivfoto

Herning er en dejlig by. Det samme er mange andre vestdanske byer. Og dermed har geografi aldrig været et interessant punkt for Dansk Folkeparti i diskussionen om en ny politiskole.
    
Derfor betyder det heller intet for DF, at justitsminister Søren Pape Poulsen (K) torsdag aften giver slip på kravet om at placere politiskolen i Herning.
    
Det siger retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF).
    
- Justitsministeren udmelding ændrer ikke særlig meget. Det er jo ikke geografien, vi har interesseret os for. Vi er græskkatolske med, om politiskolen kommer til at ligge i den ene by eller den anden by, siger han.
    
- Det vigtigste for os har været at finde en løsning i eksisterende bygninger, så vi hurtigst muligt og til en fornuftig økonomi kan komme i gang med at uddanne de mange ekstra betjente, som dansk politi har hårdt brug for.
    
Søren Pape Poulsen meddelte torsdag aften, at regeringen er parat til at diskutere, hvor den planlagt skole skal ligge. Han står dog fortsat stejlt på, at de kommende betjente skal uddannes i nye bygninger.
    
- Regeringen ønsker, at det skal være nybyggeri, fordi Rigspolitiet, Politiforbundet, politiets undervisere og de bygningseksperter, der har arbejdet med politiskolen, alle anbefaler nybyggeri, sagde han i en skriftlige udtalelse.
    
Men det er bare tegn på, at regeringen ikke har flyttet sig eller lyttet til kravet fra forligsparterne, mener Peter Kofod Poulsen.

Han peger på, at også Socialdemokratiet vil bruge eksisterende bygninger i stedet for at bygge en helt ny skole.
    
- Regeringen har ikke gjort sig umage med at lytte til det, som et flertal i forligskredsen siger. Vi ser ikke en helt ny politiskole som en realistisk mulighed, siger Peter Kofod Poulsen.
    
- Vi kan se, at der er mange glimrende bygninger i Vestdanmark, som sagtens kunne huse en politiskole. Og vi interesserer os mere for at finde den bedste bygning end den by, der skal huse skolen.
    
Justitsministeren har indkaldt til møde i forligskredsen mandag.
    
Det er de tre regeringspartier, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, der er med i aftalen om en ny politiskole i Vestdanmark. 

Overblik: Den svære placering af den nye politiskole

November 2015
Som en del af aftalen for politiets økonomi frem mod 2019 aftaler Venstre-regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative at oprette en ny politiskole i Vestdanmark i 2018.  
Optaget på politiuddannelsen skal fordobles med omkring 900 personer. Der afsættes i alt 100 millioner kroner.
I alt 32 kommuner ønsker at huse den nye politiskole.
    
5. november 2016
Rigspolitiet har i en rapport vurderet mulighederne for at etablere en politiskole vest for Storebælt.
Konklusionen lyder, at det vil være muligt at benytte en eksisterende bygning, men at en ny vil sikre bedre rammer. 
Bliver det ikke et nybyggeri, anbefaler Rigspolitiet tre konkrete bygninger i henholdsvis Vejle, Skanderborg og Holstebro.
    
9. november 2016
Daværende justitsminister Søren Pind (V) meddeler, at regeringen agter at placere en nybygget politiskole i Herning. S og DF kritiserer beslutningen og kræver, at sagen drøftes i forligskredsen.
    
27. november 2016
VLAK-regeringen har i sit regeringsgrundlag skrevet ind, at den nye politiskole skal bygges op fra bunden i Herning. S og DF fastholder kritikken.
    
Januar 2017
Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har siden starten af forløbet lagt massivt pres på regeringen for at få den til at forhandle beslutningen.
    
19. januar 2017:
Justitsministeren melder ud, at regeringen er klar til at droppe sit krav om, at den nye politiskole skal placeres i Herning.
Han fastholder dog, at skolen skal være et nybyggeri.
    
/ritzau/

/ritzau/