DF også imod sammenlægning

Mandag trak Venstre støtten til at sende et aftalegrundlag om en sammenlægning af Holstebro og Struer Kommuner til folkeafstemning. Nu gør Dansk Folkeparti det samme.

Heller ikke Dansk Folkeparti i Holstebro ønsker at borgerne i Holstebro og Struer Kommuner skal stemme om en kommunesammenlægning til december. Det skriver Dagbladet Holstebro. Ligesom Venstre i Holstebro mener partiet ikke, at det nuværende grundlag er grundigt nok at stemme om.

- På hele det økonomiske plan er aftalegrundlaget alt for udetaljeret. Jeg kan ikke se, at man på det grundlæg kan træffe en oplyst beslutning, siger Søren Olesen (DF) til Dagbladet Holstebro.

Men på trods af modstanden lykkedes det alligevel de resterende partier i kommunens økonomiudvalg at vinde afstemningen om at indstille folkeafstemningen til byrådet med fem stemmer mod fire. Ifølge Dagbladet Holstebro tyder alt dermed på en folkeafstemning, idet både Socialdemokraterne, Radikale og SF vil have emnet til afstemning.

Både de Radikale og SF understreger dog, at de ikke nødvendigvis går ind for sammenlægningen, blot fordi de ønsker en folkeafstemning.

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.