DF: Klogt, at regeringen dropper at lette topskatten

Både DF's Dennis Flydtkjær og socialdemokratiske Nicolai Wammen roser, at regeringen lægger topskattelettelser på hylden.

Dennis Flydtkjær er glad for regeringens beslutning om at droppe topskattelettelserne.
Dennis Flydtkjær er glad for regeringens beslutning om at droppe topskattelettelserne.
Foto: Alexandra Lund Lysgaard, TV MIDTVEST

En klog beslutning.
    
Sådan siger DF's skatteordfører, Dennis Flydtkjær, som med glæde har modtaget søndagens nyhed om, at regeringen afviser at lette topskatten.
    
- Det er under en uge siden, at vi selv opfordrede regeringen til at droppe denne snak om topskat.
    
- Det er selvfølgelig positivt, at regeringen har indset, at man ikke kommer igennem med topskattelettelser, så vi i stedet kan bruge krudtet på at diskutere ting, som vi i højere grad kan blive enige om, siger han.
    
Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) siger søndag til DR Nyheder, at et forslag om at lette topskatten ikke kommer til at indgå i regeringens kommende skatteudspil.
    
Udmeldingen kommer, efter at DF-formand Kristian Thulesen Dahl tidligere på ugen gjorde det klart, at DF ikke ville gå med til at sænke topskatten.
    
Dennis Flydtkjær ser nu frem til at snakke om andet end topskat ved efterårets forhandlinger.
    
- Vi er villige til at diskutere alt, men jeg tror godt, at danskerne kunne se, at det var fjollet, at dansk politik i efteråret stod i stampe, fordi der blev diskuteret topskat.
    
- Det er klogt, at man nu vil diskutere nogle af de ting, som vi godt kan blive enige om. Det kan være bundskatten eller licensen, som måske skal finansieres over finansloven, siger han.
    
Hos Socialdemokratiet er der også glade miner efter søndagens udmelding.
    
- Det er dejligt, at regeringen nu dropper sine hede topskattedrømme.
    
- Det er en sejr for Socialdemokratiet og de partier, der klart har meldt ud, at topskattelettelser er en død sild i dansk politik, siger politisk ordfører Nicolai Wammen (S).
    
Han erklærer sig klar til at kigge på sænkelser i bunden, men topskatten afviser han helt.
    
- Det er simpelthen ikke den mest fornuftige måde at bruge pengene på i dansk økonomi. Vi synes, at det er meget mere fornuftigt at investere i et ordentligt velfærdssamfund, siger ordføreren.
    
/ritzau/