DF-formand: Må se om jeg får en chance mere

DF-formand i EU, Anders Vistisen fra Herning, vil rejse rundt i Danmark for at forklare sig. Og så må tiden vise, om det giver ham en ny chance.

Vistisen
Foto: TV MIDTVEST

Som Dansk Folkepartis gruppeformand i EU har Anders Vistisen håndteret sagen om DFs brug af EU-støttekroner fra fonden MELD, hvor Morten Messerschmidt var formand.

Sagen har været landets helt store historie, efter Ekstra Bladet og DRs afsløringer for en uge siden. Anders Vistisen var første mand til at svare på kritikken.

- Det har været en travl og ærgerlig uge. Det største problem ved vores håndtering er, at vi ikke har gjort det, vi har gjort i den her uge for længe siden. Altså fået lavet den her gennemgang og kommet til bunds i tingene. Det er sådan set det, jeg fortryder mest, forklarer Anders Vistisen til TV MIDTVEST. 

Afsløringerne satte gang i den helt store hovedrengøring hos Dansk Folkeparti. Fredag meddelte Anders Vistisen, at Dansk Folkeparti betaler hver krone partiet har modtaget i støtte siden 2012 tilbage.

Et samlet beløb på 2,6 millioner kroner.

- Skuffelsen er berettiget

Hovedpersonen understreger, at han ikke ser sagen som snyd, men dårlig politisk dømmekraft. De seneste meningsmålinger viser i følge DR, at Dansk Folkeparti ville miste mandater, hvis der var valg i morgen. 

- Når man ikke har haft godt nok styr på tingene, så har tingene også konsekvenser, og det må vi jo så prøve at rette op på, så godt som vi kan ved at prøve at genvinde tilliden hos nogle af de mennesker, der helt berettiget er blevet skuffet over den måde, vi har håndteret den her sag på. Det er en rigtig lang og rigtig hård opgave. Det er jo ikke noget, man bare gør over en weekend, tillid det er noget, der tager rigtig lang tid at opbygge, og hvis man skal genopbygge det, så er det måske endnu sværere, siger Anders Vistisen, der vil forsøge at genvinde tillid ved at rejse rundt i Danmark for at forklare sig og bede om tilgivelse.

- Jeg giver en undskyldning, og jeg prøver at fortælle, hvad vi har tænkt os at gøre for at det her ikke skal kunne gentage sig i fremtiden. Og så er det jo op til de mennesker, som jeg møder på min vej at vurdere om den undskyldning og forklaring er god nok til, at man vil give os en ny chance, eller om man er så skuffet, at det bliver en endnu sværere opgave.

Slut med budgetarbejde

Det vil vise sig, om opgaven bliver så svær, at det får konsekvenser for Anders Vistisens politiske karriere. DF-førstemanden er allerede i gang med at overveje sin egen fremtid i partiet.

- Jeg har konkluderet, at jeg nok ikke skal have så meget at gøre med budgetkontrol og budgetarbejde at gøre længere i Europaparlamentet, men ud over det så er det vigtige faktisk, at vi får Dansk Folkeparti videre, og hvad min rolle bliver fremadrettet, det er noget, vi tager hen ad vejen, lyder det fra Anders Vistisen, der er tilbage i Bruxelles. 

EU's antisvindel-enhed, OLAF, er i øjeblikket ved at undersøge sagen.