DF: Flere penge til jyske attraktioner

Dansk Folkeparti vil flytte flere kulturpenge fra hovedstaden til de jyske attraktioner – Landsdistrikternes Fællesråd hilser forslaget velkomment.

museum1.jpg

Det kan være en god ide at omprioritering nogle af de 60 millioner kroner fra puljerne til internationale kulturaktiviteter fra Statens Kunstfond og kunstmuseerne til kulturattraktioner uden for hovedstadsområdet. I hvert fald er Landdistrikternes Fællesråd positive overfor idéen.

- Der er behov for, at midlerne bliver fordelt på en anden måde. Så vi tilslutter os en omfordeling i retning af, at også andre kulturhistoriske museer uden for hovedstaden har national og international klasse. Vi anerkender, at der er kulturhistoriske museer i hovedstaden af høj international klasse, men de findes også uden for hovedstaden, siger Steffen Damsgaard til Berlingske Nyhedsbureau.

Det er blandt andet Dansk folkepartis Kulturordfører, Alex Ahrendtsen, der mener, at der er behov for at styrke den danske, hjemmelige kultur, og skabe mere ligevægt på landets kulturområde.

Flere af de store museer i København, heriblandt Glyptoteket, begrunder dog i Berlingske, at de tiltrækker flere turister og derfor bør have en større del af pengepuljen. Men landdistrikternes formand mener ikke, at det argument holder hele vejen.

- Det er et godt argument for, at de fortsat skal have en god del af midlerne, og det får de allerede i dag. Men vi må bare ikke glemme, at der også er kulturhistoriske museer uden for hovedstaden, som faktisk både har national og international klasse, om som også kan være med til at trække turister til landet. Derfor udelukker det ene ikke det andet, og vi skal have fokus på, at der også kan være tiltrækning af turister til andre dele end bare lige hovedstaden, siger Steffen Damsgaard til Berlingske Nyhedsbureau.