DF-afhopper udfordrer tidligere partifæller med ny liste

I dag bliver der skrevet et ny kapitel i historien om DF-dramaet i Struer.

Anna Marie Brix Poulsen er nu klar med en ny borgerliste. Der er generalforsamling i aften.
Anna Marie Brix Poulsen er nu klar med en ny borgerliste. Der er generalforsamling i aften.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Der har i lang tid været uro i lokalafdelingen af DF i Struer.

Meget af dramaet har drejet sig om den tidligere DF’er, Anna Marie Brix Poulsen, der i marts valgte at trække sig ud af partiet, efter hun ikke blev spidskandidat. Hun mente, at hun var blevet kuppet.

Efterfølgende har Dansk Folkeparti i Struer blandt andet anmeldt hende for bedrageri, men her valgte politiet at lade være med at tage sagen op.

Nu kommer Anna Marie Brix Poulsen så med endnu et indspark til kampen. Hun fortæller i dag, at hun vil stifte en ny lokalliste og dermed alligevel stille op til kommunalvalget den 21. november.

- Jeg kunne sagtens melde mig ind i et andet parti, men de har alle sammen behandlet mig så utroligt pænt i løbet af det her, så jeg ved slet ikke, hvor jeg skulle gå hen. Samtidigt har jeg også min egen mening sammen med andre, der vil stille op, fortæller hun.

Ved sidste kommunalvalg fik Anna Marie Brix Poulsen 490 personlige stemmer.

- Folk kender mig og ved, hvad jeg står for. Det bliver akkurat det samme, der kommer igen. Det er mennesker, og det er ordentlighed, forklarer hun.

Mennesket i centrum

Der er generalforsamling til den nye liste i aften, hvor Anna Marie Brix Poulsen håber, at de kan få flere til at stille op. Indtil videre er der fire personer, der har lovet til at stille op for den nye liste.

Hun tror på, at det skal lykkes for dem at komme i byrådet.

- Jeg går ud fra, at chancerne for at komme ind er ret store. Ellers ville jeg ikke gøre det her, fortæller hun.

Den nye liste har endnu ikke fået et navn eller et decideret partiprogram, men det mener Anna Marie Brix ikke er et problem, når der skal hverves folk til at stille op.

- Jeg er sikker på, at der er brug for et parti som vores i Struer Kommune. Vi har nogle forskellige linjer, vi hver især kører. Men jeg har for eksempel været førtidspensionist, og jeg ved udmærket godt, hvad nogle af de svageste står med i bagagen, fortæller hun om sine planer.

Hun håber, at folk vil bidrage økonomisk om projektet.

- Ellers så må vi ud med raslebøssen, siger hun med et smil.

2:50
TV MIDTVEST mødte her til aften Anna Marie Brix til en snak om den nye borgerliste.