Dexa Waves konkurs rammer hårdt

Vejen frem mod et eventyr med bølgeenergi har fået et tilbageslag. Et af de etablerede og lovende projekter, Dexa Wave fra Holstebro, er gået konkurs. Det giver genlyd i hele branchen.

05092012bolgeenergi.jpg

Forventningerne var store, da virksomheden Dexa Wave startede tilbage i 2008. De ville producere strøm af bølgernes kræfter inden for få år.

Men da virksomheden skulle lave sin prototype i fuld skala, forsvandt investorerne, og virksomheden måtte erklære sig konkurs.

- For at sige det på jysk, så er det træls. Vi ville gerne have afprøvet om bølgeenergi kunne blive en ny energikilde, siger den tidligere bestyrelsesformand i Dexa Wave, Carl Henrik Jeppesen.

Et hårdt slag

Dexa Wave var en af de store spillere inden for udviklingen af bølgeenergi, fordi de var så langt i udviklingen af deres produkt.

Derfor er det et slag for alle aktører inden for branchen.

- Det ser ikke pænt ud, og det giver en dårlig historie omkring bølgeenergi, siger Jens Peter Kofoed, der er leder af bølgeforskningsgruppen ved Aalborg Universitet.

Han mener, at konkursen kan få betydning for, hvorvidt investorer er interesseret i at investere i andre projekter med bølgeenergi.

Opretholder optimismen

Thisted Kommune har satset stort på udviklingen af bølgeenergi. Blandt andet har de fået midler til at starte et nationalt testcenter for bølgeenergi.

Dexa Waves konkurs ærgrer borgmester Lene Kjeldgaard Jensen (V), men hun bibeholder dog optimismen.

- På kort sigt er det en stor aktør, der forsvinder fra markedet. Men på den lidt længere bane, regner jeg med, at der er andre anlæg, som vil teste deres modeller i vores testcenter.