Kollerups første åbningsdag som minister: - Det var meget anderledes

Simon Kollerup er erhvervsminister i Mette Frederiksens socialdemokratiske regering.
Simon Kollerup er erhvervsminister i Mette Frederiksens socialdemokratiske regering.
Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST

Simon Kollerup (A) har efterhånden en del erfaring med folketingsårets åbningsdag, men alligevel var dagen i dag speciel for den 33-årige thybo. For første gang var han med til at skyde et nyt folketingsår i gang som minister. 

- Det var meget anderledes. Når man er folketingsmedlem, så er det hele koncentreret om Christiansborg. Festlighederne, dronningen kommer og man mødes med kollegaerne.

- Men i dag har også været en arbejdsdag for mig. Vi har haft møde i regeringens brexit-gruppe for at forberede, hvordan vores erhvervsliv lander på benene, hvis vi får en hård brexit.

- Og jeg har haft møder med interessenter, der gerne vil ind og præsentere deres holdninger for mig som erhvervsminister. Så det har også været en arbejdsdag. Den store aura, der er om Folketingets åbning, har jeg haft momentvist. Men den er blevet afløst af slet og ret arbejde, fortæller Simon Kollerup fra sit nye kontor i erhvervsministeriet.

Han er efterhånden ved at have vænnet sig til sin nye tilværelse som minister i Mette Frederiksens regering. 

- Nu er det ikke sådan, at man bliver ringet op af statsministeren, og så er man klar til at blive erhvervsminister dagen efter. Det tager noget tid. Men jeg kan mærke, at jakken begynder at passe. Jeg føler mig som Danmarks erhvervsminister nu, og det er faktisk en dejlig følelse. 

Glemmer ikke Thy og Mors

Simon Kollerup bor til dagligt i Lild Strand med sin kone og to børn. Han blev valgt ind i Thisted-kredsen med 11.577 stemmer, men selvom han nu kommer en del mere i København end tidligere, så glemmer han ikke, hvor han har hjemme. 

- Man kan ikke tage Thy og Mors ud af mig. Jeg er også landsdistriktsminister, og det er med et bankende hjerte for den egn, jeg selv kommer fra.

- En god og klog erhvervspolitik, der er venlig over for dem, der driver det godt, den er også venlig for Thy og Mors og for de mange virksomheder, vi har i Midt- og Vestjylland. Vi laver en ordentlig og god erhvervspolitik. Det skulle også gerne smitte af derhjemme, lyder det fra Kollerup.

Udover titel som erhvervsminister kan Simon Kollerup også bryste sig af titlen som regeringens yngste minister.

Med sine 33 år er han knap ni år yngre end gennemsnittet i Mette Frederiksens socialdemokratiske regering. Den ældste minister er Mogens Jensen, der med sine 55 år, er med til trække gennemsnitsalderen på 41,8 år lidt op. Han er minister for fødevarer, fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde.