V-veteran om Løkkes interview: Det var ikke værdigt

Jens Kirk fra Velling langer ud efter Lars Løkke Rasmussen efter han i to interviews søndag kom med flere stikpiller om næstformand Kristian Jensen.

Den vestjyske Venstre-veteran Jens Kirk er langt fra tilfreds med Lars Løkke Rasmussens interview søndag aften.
Den vestjyske Venstre-veteran Jens Kirk er langt fra tilfreds med Lars Løkke Rasmussens interview søndag aften.
Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

77-årige Jens Kirk har siddet i Folketinget for Venstre i 17 år og været medlem af partiet i 50 år. Han forlod Folketinget i 2011, men er stadig medlem af partiet. Nu kritiserer han Venstres tidligere formand Lars Løkke Rasmussen efter han søndag aften brød tavsheden og gav sin version af den seneste tids ballade i partiet.

Og her kom det blandt andet til at dreje sig om Kristian Jensen. I de to interviews fortalte Lars Løkke Rasmussen blandt andet om, at han igennem længere tid har kørt Jakob Ellemann-Jensen i stilling som sin efterfølger. Men også, at han havde taget særlige hensyn til Kristian Jensen.

- Når jeg sammensatte mine regeringer, så har jeg gået efter kompetencer. Jeg har taget et særligt hensyn til næstformanden på grund af det, der skete i 2014, sagde Lars Løkke Rasmussen på TV2.

Det er blandt andet en af de udtalelser, der får Jens Kirk til at efterlyse ordentlighed.

- Det er ikke en værdig måde, at aflevere Kristian Jensen på perronen. Jeg tror, at i et af interviewene, der siger han (Lars Løkke Rasmussen, red.): ’har man ikke politisk forståelse.’ Det synes jeg ikke, er pænt sagt. Det er ikke en måde at skille sig af med sin næstformand på, siger Jens Kirk.

Ønsker at se fremad

Kristian Jensen har ikke ønsket at stille op til interview om Lars Løkke Rasmussens udtalelser, men siger til TV MIDTVEST:

- Debatten om og med Lars Løkke Rasmussen er for mig et lukket kapitel. For mig og Venstre handler det nu om at kigge fremad.

Også Jens Kirk ønsker, at der nu bliver kigget fremad.

- Vi ved jo alle, at der har været nogle bump, og det er de bump, vi håber, er de sidste, der har været nu i lang tid, siger han.

10:38
Se et uddrag af Lars Løkke Rasmussens interview fra TV2 søndag aften.
Foto: TV2