Svar på DNA-prøver: Det var en ulv, der angreb Morten Thøgersens får

I løbet af september har en fåreavler mistet 48 får i fire angreb på tre forskellige steder. Ulven stod bag mindst to af angrebene.

Fåreavler Morten Thøgersen fra Vemb afliver de får, der ikke er helt døde efter angrebet den 1. september. Her mistede han i alt 33 får.
Fåreavler Morten Thøgersen fra Vemb afliver de får, der ikke er helt døde efter angrebet den 1. september. Her mistede han i alt 33 får.
Foto: Frederikke Dammark, TV MIDTVEST

Fire gange i løbet af september kom fåreavler Morten Thøgersen fra Vemb ved Holstebro ud til synet af får, der var blevet enten skambidt eller dræbt. 

Nu har han fået svar på DNA-prøverne efter to af angrebene, og det viser sig, at det er en ulv, der har været på spil. 

- Det er ved at være derhenne, hvor jeg ikke gider mere. Jeg laver ikke andet end at tjekke hegn, kigge under hegn og samle døde dyr op. Det er det, al tiden går med lige nu, siger Morten Thøgersen til TV MIDTVEST. 

Fåreavleren har mistet i alt 48 af sine 700-800 får i de fire angreb i september. Angrebene har fundet sted på tre forskellige steder, der strækker sig over et område på mellem 80 og 100 hektarer.

Nu er han begyndt at eksperimentere med ulvesikkert hegn, men det har en stor ulempe, fortæller han. 

- Det er ikke nemt bare lige at sætte op. Der er simpelthen så mange arbejdstimer i det, lyder det.

Hver gang Morten Thøgersen flytter sine dyr mellem markerne, skal hegnet nemlig flyttes med. 

- Der går 10 timer hver eneste gang, det skal flyttes. Det hænger simpelthen ikke sammen økonomisk, selvom man får tilskud til det skide hegn, siger fåreavleren, der efterlyser mere handling end blot at anbefale ulvesikkert hegn til dyreholderne.

Morten Thøgersen mangler stadig svar på de seneste to angreb. Det seneste var i mandags, hvor fåreavleren måtte sige farvel til seks får.

1:26
Søndag den 1. september måtte fåreavler Morten Thøgersen fra Vemb aflive mere end 30 af sine får efter, at de var blevet angrebet af et rovdyr.