Spillerne efter kampen: Det var en magtdemonstration af dimensioner

Danmark har pløjet al modstand af vejen ved dette VM og vinder fortjent guldmedaljen, mener flere af landsholdets spillere.

Flere spillere tog sig tid til at fejre med familien - her er det Nikolaj Markussen, der viser VM-trofæet til sine børn.
Flere spillere tog sig tid til at fejre med familien - her er det Nikolaj Markussen, der viser VM-trofæet til sine børn.
Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Rasmus Lauge var ikke bleg for at sætte store flotte ord på det danske landsholds præstationer ved VM, som søndag sluttede med en overbevisende finalesejr over Norge.

- Det har været en magtdemonstration af dimensioner, vi har leveret til denne her slutrunde. Der plejer at være nogle bump på vejen, men det eneste bump, vi vel havde, det var, at vi var lidt bagud mod Sverige, siger Lauge.

Han scorede fire mål i finalen og viste igen sit høje niveau i 31-22-sejren, hvor han også tog godt fat og fik spoleret mange af nordmændenes angreb. Sejren var aldrig i fare, og det har været kendetegnende ved hele den danske slutrunde, mener Lauge.

Også Jannick Green synes, at det danske landshold har fortjent at få guldmedaljerne om halsen.

- Jeg er pavestolt over at være en del af det her landshold, og jeg synes i hvert fald, sejren er fortjent, siger han til TV MIDTVEST.

Ligesom i Danmarks ni andre VM-kampe, stod det i finalen hurtigt klart, at den første VM-guldmedalje i danmarkshistorien var i hus. Men måske bliver det også den eneste, tror Lauge.

- Det er once in a lifetime, at vi vinder VM-guld på hjemmebane. For mit vedkommende tror jeg ikke, at den chance kommer igen. Men jeg håber ikke, at VM-guldet er once in a lifetime, siger han.

Hjemmebanestemning er også noget af det, der har bidt sig fast hos Jannick Green.

- Det var en gigantisk oplevelse. Det er svært lige at komme på noget, der har været større, og det har været en kæmpe fest, siger han.

1:41
TV MIDTVEST fangede en meget glad Jannick Green efter kampen.