Det tager 321 dage at sælge et hus i Midt- og Vestjylland

Der er stor forskel på, hvor længe det tager at få parcelhuset solgt. I gennemsnit tager det mellem 265 og 492 dage i Midt- og Vestjylland.

Hus til salg
Foto: Martin Ballund/Scanpix

Mens det i gennemsnit tager 492 dage at få solgt parcelhuset i Struer, så tager det kun 265 dage i Viborg. En ny opgørelse fra Dansk Byggeri viser, at den gennemsnitlige liggetid for et parcelhus i Midt- og Vestjylland er 321 dage. Det fortæller Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

- Det tager næsten 11 måneder, inden man kan rykke teltpælene op - og nogle steder endnu længere tid. Det er trist, for det kan få nogle til at tøve frem for at slå til og bosætte sig, fordi de er bange for, om de kan sælge igen, når tid er, siger chefkonsulent Maria Schougaard Berntsen, Dansk Byggeri, og fortsætter:

- De vestjyske håndværksvirksomheder mærker også den lange liggetid, for når der bliver solgt et hus, følger der typiske nogle renoveringsopgaver som fx nyt gulv eller badeværelse med. De opgaver er der simpelthen længere imellem, og det kan mærkes særligt i de mindre virksomheder, som typisk arbejder for private.

Siden første halvår af 2016 er liggetiderne steget mest i Struer, Herning og Ikast-Brande, mens det især er gået den rigtige vej i Skive, Viborg og Ringkøbing-Skjern, hvor liggetiderne er faldet med henholdsvis 68, 37 og 33 dage i gennemsnit.

- Det er meget positivt, at det går den rigtige vej i flere af de midt- og vestjyske kommuner, og man kan håbe, at vi snart ser samme udvikling i resten af Midt- og Vestjylland, siger Maria Schougaard Berntsen.

Klik her og se Dansk Byggeris oversigt over liggetider i landets kommuner

Læs Dansk Byggeris analyse af liggetiderne her