Gades store valg glæder Krarup: - Det synes jeg, at han har fortjent

Det glæder Lars Krarup (V), at Søren Gade (V) har fået et godt EU-valg. Nu skal Gade til Bruxelles for at levere.

Lars Krarup (V) er glad på Søren Gades vegne.
Lars Krarup (V) er glad på Søren Gades vegne.
Foto: Esben Kock Jensen, TV MIDTVEST

Venstre har haft et særdeles godt valg til Europa-Parlamentet. De er gået frem til fire mandater, og i skrivende stund har partiet de to kandidater, der har modtaget flest personlige stemmer.

Det drejer sig om Søren Gade og Morten Løkkegaard, hvor førstnævnte indtil videre har været den helt store stemmesluger med over 167.011 personlige stemmer. Løkkegaard er omkring 15.000 stemmer bagefter.

En af dem, der har festhatten på i dag, er borgmesteren i Herning, Lars Krarup (V).

- Jeg er utrolig glad for både Venstres og Søren Gades resultat. Venstre går frem. Det, synes jeg, er dejligt, og holdets Venstres topscorer bliver Søren Gade. Det synes jeg, at han har fortjent. Han bliver en rigtig stærk stemme for Danmark, for Venstre og for Midt og Vestjylland i de kommende år i Bruxelles. Det er jeg slet ikke i tvivl om, siger borgmesteren.

Lars Krarup fremhæver især Søren Gades egenskab til at tale rent ud af posen. Det ser Krarup som en stor styrke.

Tager til Bruxelles for at levere

Søren Gade kan se frem til et godt resultat ved valget til Europa-Parlamentet, og skal man tro Lars Krarup, så kan de vælgere, der har stemt på Søren Gade, se frem til, at det nu er Gades tur til at levere resultater.

- Det er en erfaren politiker, vi sender til Bruxelles og EM, som har gennemslagskraft og forfølger de ting, der er vigtige for ham, og som han har lovet vælgerne. Det er ikke en, der kommer til at sidde på bagerste række. Det er en politiker, der tager derned for at levere resultater, siger Lars Krarup.

I EU-parlamentet kan Søren Gade trække på nogle af de erfaringer, han fik som minister. Søren Gade var forsvarsminister fra den 24. april 2004 til den 23. februar 2010.

Håber, at valget smitter af

Nu skal Venstre koncentrere sig om kampagnen til folketingsvalget, der finder sted den 5. juni.

Til det håber Lars Krarup på, at det gode EU-valg kan smitte af.

- Jeg synes faktisk også, hvad angår folketingsvalget, at vi er i gang med at køre en flot kampagne, der handler om ledelse, om klima og om de store problemer i vores samfund. Der synes jeg, at vi kører en god kampagne, og det håber jeg da også, at vi vil kunne se vælgernes opbakning den 5. juni, siger han.

0:20
Villy Nykjær og Aase Møller fra Herning fortæller, hvorfor de i går stemte på Søren Gade.