Nu får de travlt: Det skal kandidaterne de kommende timer

Kalenderen skal ryddes, og så skal de i gang. Folketingskandidaterne skal hurtigst muligt hjem til vælgerne, så valgkampen kan begynde.

Det er første gang Kenneth Mikkelsen stiller op til Folketingsvalg. Hele hans kalender skal ryddes for planer, og det skal man lige vænne sig til som ny kandidat.
Det er første gang Kenneth Mikkelsen stiller op til Folketingsvalg. Hele hans kalender skal ryddes for planer, og det skal man lige vænne sig til som ny kandidat.
Foto: Jakob Fenger, TV MIDTVEST

De midt- og vestjyske folketingspolitikere var hurtige til at forlade Christiansborg, efter Lars Løkke Rasmussen over middag havde udskrevet valg til afholdelse på Grundlovsdag den 5. juni.

De skal nemlig hurtigt hjem til vælgerne i deres område for at fiske stemmer.
Andreas Steenberg fra Radikale Venstre skulle egentlig hjem og fejre sin søns fødselsdag, men nu er kalenderen kun fyldt med én ting – valg.

- Jeg er på vej hjem til jylland for at pakke en taske. Og så har jeg lånt et sommerhus, hvor jeg skal være sammen med en masse hjælpere og partistøtter. Her skal vi bo den næste måneds tid, så vi kan koncentrere os fuldstændigt om valgkampen, siger Andreas Steenberg.

Han er garvet, når det kommer til valg, og der er da også styr på det meste såsom valgvideoer, kampagner og radiospots.

- Nu er vi endelig i gang. Det er sådan en YES-stemning. For mig er det ligesom en højtid. Som juleaften, siger han.

Og selvom valget var ventet, så er det altid en speciel periode. Særligt for familien derhjemme. Det er ikke meget han kommer til at se sin familie den kommende måned – måske en lille smule i weekenderne og på helligdage.

- Det handler om at være godt gift. Ej. Jeg har faktisk slet ikke nået at ringe til min kone, efter valget er blevet udskrevet. Men der er ingen tvivl om, at det bliver en hård tid for hende. Men for familielivet er det alligevel rart, at valget nu er udskrevet – så kan vi ligesom komme i gang, siger Andreas Steenberg.

Blev nødt til at spare ferie sammen

Kenneth Mikkelsen, folketingskandidat for Venstre, er, i modsætning til Andreas Steenberg, allerede hjemme i Midtjylland. Han er til daglig erhvervsdirektør i Herning og Ikast-Brande og stiller op til folketingsvalget for første gang.

Første opgave for ham er et kig på kalenderen. For som ny kandidat skal man lige vænne sig til, at hele ens kalender skal ryddes.

- Jeg har sparret ferie sammen, så der er noget praktik, som lige skal ordnes. Jeg går på ferie, så jeg kan være fuld tid på at føre kampagne de næste uger, siger han.

Valgholdet er der styr på - nu handler det om at informere baglandet, finde ud af hvornår der må hænges valgplakater op og sætte dato på debatarrangementer.

- Der bliver rigtig meget koordination de næste timer, men jeg er klar. Jeg har glædet mig til denne her dag, siger Kenneth Mikkelsen.

Valgplakaterne til folketingsvalget må sættes op på lørdag.