Ægtepar kan ikke sælge hus: - Det kniber med at kunne sove om natten

En strid med Holstebro Kommune gør, at ægtepar ikke kan sælge deres ejendom. I dag kom der måske hjælp deres vej.

Parret fra Holstebro håber, at Holstebro Kommune ender med at opkøbe hele deres ejendom.
Parret fra Holstebro håber, at Holstebro Kommune ender med at opkøbe hele deres ejendom.
Foto: Ragnhild Aleksandra Dam, TV MIDTVEST

I mere end ti år har et ægtepar fra Holstebro følt sig stavnsbundet til deres landejendom. En ejendom som de har boet på i 28 år.

- Det har været meget, meget anstrengende. Nogle gange kører man simpelthen helt ned i et hul i jorden, og det kniber med at kunne sove om natten, siger Bruno Petersen. 

For halvandet år siden eksproprierede Holstebro Kommune en del af deres grund. Men fordi, de var usikre på, om kommunen skulle bruge endnu mere jord, mente ægteparret, at kommunen skulle købe hele grunden.

I juli sidste år pålagde Taksationskommissionen så Holstebro Kommune at købe hele grunden for 3,6 millioner kroner. Den afgørelse ankede Holstebro Kommune. 

Derfor var Overtaksationskommissionen i dag på besøg hos ægteparret for finde ud af, om Holstebro Kommune stadig skal købe hele grunden. 

- Situationen er den, at Inge og Bruno ikke kan sælge ejendommen. De er stavnsbundet her. De kan ikke komme videre i deres liv, fortæller Solveig Værum Nørgaard, der er ægteparrets advokat.

Usikkerhed omkring grunden

Hele humlen ligger i at Holstebro Kommune tidligere har eksproprieret omkring 15.000 kvadratmeter af ægteparrets ejendom. Derudover har de i lokalplanen beskrevet, at de på sigt har tænkt sig at ekspropriere resten af parrets ejendom og udstykke den til mindre grunde.  

- Der har været masser af mulige købere, men hver gang de er blevet oplyst om situtationen, at risikoen er, at grunden måske bliver udstykket i en flere mindre grunde, så er de jo løbet skrigene væk, siger Solveig Værum Nørgaard.

Efter dagens besøg er det stadig uvist, hvad der skal ske med ejendommen. Overtaksationskommissionen forventer at have en afgørelse inden for 4 uger. 

2:07
Se indslag om ægteparret fra september 2017.