Teatret styrker Sanne: - Det har lært mig at forstå andre mennesker bedre

Skuespil har givet Sanne Johnson Lund en masse nye venskaber, og så giver det hende mulighed for at udvikle sig selv på en helt ny måde.

4:07
Foto: Jonas Bach Sørensen, TV MIDTVEST

Hver torsdag aften samles en lille flok på en scene på Herning Højskole. Mens deres jævnaldrende går til fodbold eller spejder, så samles denne flok unge for at vise deres inderste til hinanden. For at droppe facaderne. Sanne Johnson Lund er en af dem.

- At gå til teater her har lært mig at forstå andre mennesker bedre. Man bliver bedre til at læse folk på den gode måde, siger Sanne Johnson Lund, der er teaterelev på Team Teatret i Herning.

Det lille hold er bare et af mange som Team Teatret i Herning har under sine vinger. Børn og unge i forskellige aldersgrupper bliver undervist i at spille skuespil. De får forskellige redskaber til at optræde.

- Vi lærer dem at stille sig frem på en scene, men det er også noget som de kan bruge i mange andre situationer. For eksempel når de skal holde et oplæg eller til eksamen, siger underviser Amalie Mose Klitgaard.

Denne aften spiller Sanne en rolle i et stykke, som eleverne selv har skrevet. Og som de selv skal opføre på Team Teatret. Hun glæder sig hver torsdag til at komme afsted til aftenens undervisning – at finde fællesskabet med de andre og at træde ind i en anden rolle og lære noget af det.

- Det giver en frihed at gå ind i en anden rolle. Man får set sig selv i et andet perspektiv, siger Sanne Johnson Lund.