Det grå guld er i høj kurs: 72-årig arbejder stadig

De ældre arbejder i dag flere timer om ugen end tidligere. Jens Jørgen Andersen fra Hvide Sande er en af dem.

Jens Jørgen Andersen arbejder cirka 20 timer om måneden med at reparere cykler.
Jens Jørgen Andersen arbejder cirka 20 timer om måneden med at reparere cykler.
Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

Der er mangel på arbejdskraft mange steder i det midt- og vestjyske.

I flere kommuner er ledigheden så lav, at der næsten er tale om fuld beskæftigelse. Dermed er det grå guld kommet i høj kurs, og det nyder 72-årige Jens Jørgen Andersen fra Hvide Sande godt af.

Han arbejder stadig 20 timer om måneden med at reparere cykler hos cykeludlejningen Hvide Sande Bike.

- Det er da enormt dejligt, at der er brug for sådan nogle gamle som os. Vi holder os i gang på den måde. Min nabomand er lige blevet 80 år, og han arbejder stadig. Vi har snakket lidt om, at der nok ville gro mos på os, hvis vi ikke havde noget at lave, siger han.

Tal fra Danmarks statistik viser, at de 72-årige danskere arbejder cirka 15 timer om ugen. Det er cirka fire timer mere end for otte år siden.

- I mine drengedage havnede mange på alderdomshjem, når de blev 65. Så vi er nok mere friske, end man var dengang. Vi har nok heller ikke så meget korporligt arbejde, konstaterer Jens Jørgen Andersen.

Den 72-årige klitbo gik egentlig på pension som 64-årig efter at have været indehaver i en cykelforretning. Han fortsatte dog med at reparere cykler for folk, men stoppede igen. Indtil han i august sidste år blev tilbudt arbejde af Martin Thygesen fra cykeludlejningen.

- Jeg manglede en cykelsmed og ville gerne have en stabil mand. En på plus 70 skal nok være stabil. De unge kan ikke få det til at hænge sammen, når der ikke er flere timer, og så er det jo genialt at have sådan en som ham. Og når der ikke rigtigt er arbejdsløse, er det jo helt perfekt, siger Thygesen.

Og Jens Jørgen Andersen har ingen planer om at stoppe med at arbejde.

- Jeg bliver ved, så længe jeg kan holde til det. Den tid, den sorg. Jeg glæder mig hver eneste dag over, at jeg har noget at give mig til, siger han.

1:00
Det er dejligt, at der er brug for os. Se interview med Jens Jørgen Andersen her. 
Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST