Børn af alkoholikere møder ligesindede: - Det gør en kæmpe forskel

Børn til tørlagte alkoholikere har godt af at møde ligesindede. Derfor arrangerer foreningen Lænken en lejr for børnene og deres forældre.

Der er masser af spil på programmet, når Lænken holder lejr for tørlagte alkoholikere og deres forældre. Foto: Svend Vilhelm Mikkelsen
Der er masser af spil på programmet, når Lænken holder lejr for tørlagte alkoholikere og deres forældre. Foto: Svend Vilhelm Mikkelsen

For mange er weekender og ferier lig med lidt ekstra alkohol, men sådan er det ikke for de familier, der lige nu slår lejr i Laugesens Have ved Videbæk.

Familierne har nemlig det til fælles, at enten mor eller far er tørlagt alkoholiker. En af de mødre, der har en fortid som alkoholiker, er Rikke Møller Pedersen. Hun er afsted med datteren Emma på fem år og sønnen Luca på otte år.

- Det betyder utrolig meget. Det er faktisk det eneste ferie, vi får sammen, siger Rikke Møller Pedersen.

Hun drak i ti år mere, end hvad godt var, men for tre år siden lagde hun alkoholen på hylden. Nu er familien taget på lejr med en masse ligesindede. Ikke mindst for børnenes skyld.

- Det gør en kæmpe forskel. Vi er sammen med folk i samme situation som os, siger otte årige Luca Møller, der er med for fjerde gang.

Lænken bringer folk sammen

Det er foreningen Lænken, der to gange om året arrangerer en lejr for tørlagte alkoholikere og deres børn - en lejr i sommerferien og som nu en lejr i efterårsferien. Alkohol er ikke en del af lejrprogrammet, men derimod er der masser af nærvær og hygge med blandt andet spil og drageflyvning.  

- Selvom vi ikke drikker, så har vi det afsindigt sjovt alligevel. Og især børnene. Børnene er det vigtigste, vi har, siger Tonny Erichsen, der er bestyrelsesmedlem i Lænken.

Årets lejr har 59 deltagere, mens foreningen Lænken har cirka 400 medlemmer på landsplan.

2:02
To gange om året samles tørlagte alkoholikere og deres familier til lejr ved Videbæk