Det gamle museum blev brugt som biograflærred

Det giver noget helt specielt, når man bruger byens ejendomme som lærred, siger instruktøren af animationsfilmen Grise og Basse.

Fra animationsfilmen Grise og Basse der blev vist på Hjultorvet.
Fra animationsfilmen Grise og Basse der blev vist på Hjultorvet.
Foto: Stine Agnholt Andersen, TV MIDTVEST

I Viborg kan de noget med tegnefilm og animationer.

Det blev endnu engang bevist fredag og lørdag, da animationsfirmaet Sønc flere gange viste en fem minutter lang julefilm på Hjultorvet.

Animationsfilmen med titlen Grisse og Basse blev vist på facaden af det gamle Viborg Museum, og der var mange mennesker, der benyttede sig af muligheden for en gratis forestilling midt i de sidste juleforberedelser.

- Det var megafedt at opleve publikums reaktion og stå blandt dem og høre dem grine og synge, fortæller filmens instruktør, Jeanette Nørgaard fra Sønc.

Viborg Kommune har tidligere med stor succes vist animationsforestillinger på domkirken, og Jeanette Nørgaard mener, at det giver noget helt specielt, når man bruger byens huse som lærred.

- Det kan samle folk på en anden måde end i en biograf. Når man er i en biograf, er det en oplevelse, hvor man isolerer sig i mørket, og alle er stille. Her er der lidt mere fællesskab. Og hvis man ikke har hørt om filmen, kan det være, at man helt tilfældigt kommer forbi og får en fantastik oplevelse, siger hun.

0:53
Biograflærredet var skiftet ud med en museumsmur, da der her til aften var julefilm i Viborg.