Grus i Marens maskineri: - Det er selvfølgelig rigtig uheldigt, at det sker nu

Kunstværket Kvinde på Kærre kan ikke ses for tiden i Holstebro, fordi der er problemer med teknikken.

Arkivbillede af Kvinde på Kærre (Foto: Morten Stricker, Ritzau Scanpix)
Arkivbillede af Kvinde på Kærre (Foto: Morten Stricker, Ritzau Scanpix)
Foto: Morten Stricker / Ritzau Scanpix

Teknisk afbrydelse.

Sådan lyder det, når fjernsynets signal er væk. Men det er ikke kun på sådanne tidspunkter, at teknikken kan drille. Det har de mærket i Holstebro Kommune.

For her er den berømte figur Kvinde på Kærre foran det gamle rådhus i byen ikke længere at se. Maren, som figuren bliver kaldt, sænkes hver aften ned for at blive hævet op igen dagen efter. Og det er den løfteteknik, der er gået i stykker.

- Der er en del i elevatoren, der får Maren til at køre op og ned. Den er simpelthen gået i stykker. Der er kommet sand og skidt i, og det har desværre gjort, at den del er gået i stykker. Vi skal have en ny del hjem. Det er ikke en almindelig del, det er noget, der skal produceres, siger Martin Meisler ElmholdtSvendsen, der er teamleder hos Trafik, Park og Skov i Holstebro Kommune.

1:00
Se video: Sand har ødelagt den underjordiske elevator, som fører Maren op af sin plads under jorden.
Det er herunder, at Maren nu er.
Det er herunder, at Maren nu er.
Foto: Frederikke Dammark, TV MIDTVEST

Kender ikke årsag

At det er sand og skidt, der har fået teknikken til at bukke under, undrer teamlederen.

For det burde nemlig slet ikke være muligt, at den slags skulle kunne ødelægge noget.

- Maren burde egentlig være kapslet helt inde. Det kan selvfølgelig være i forbindelse med de her store regnskyl, at der er nogle steder, hvor der er nogle utætheder, vi ikke har været opmærksomme på, siger Martin Meisler ElmholdtSvendsen.

Derfor skal kommunen nu have vundet ud af, præcis hvordan det er sket.

- Det er selvfølgelig rigtig uheldigt, at det sker nu. Det kunne være sket på et hvilket som helst tidspunkt. De teknikere, der servicerer anlægget, har ikke lagt mærke til noget, før det skete her. Så det er ikke noget, vi har kunnet gøre noget ved indledende. Så det er rigtig ærgerligt, at det sker nu, hvor der er mange turister i byen.

Martin Meisler Elmholdt-Svendsen regner med, at der går omkring 14 dage, før kunstværket igen kan ses foran det gamle rådhus.

Det menes, at Kvinde på Kærre i dag er flere hundrede millioner kroner værd.