Krydstogtskibe lægger til kaj i Hanstholm: - Det er rimelig stort

I 2020 og 2021 lægger to store krydstogtskibe til i Hanstholm Havn. Det kan potentielt blive til flere besøg, mener havnedirektøren.

Niels Clemens, der er havnedirektør i Hanstholm Havn, ser frem til krydstogtskibenes anløb.
Niels Clemens, der er havnedirektør i Hanstholm Havn, ser frem til krydstogtskibenes anløb.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Hanstholm Havn udvider. Bogstavelig talt. Havnen bliver i denne tid gjort større, så endnu større skibe kan lægge til kaj. For det er der planer om.

Det drejer sig om krydstogtskibe fra SDK Cruise, der i 2020 og 2021 skal bringe hundredvis af turister til Thy.

- Det er rimelig stort for Hanstholm, for vi har ikke rigtigt haft anløb af krydstogtskibe før. Det er der ikke rigtigt nogen på vestkysten, der har, fordi det er et besværligt område at anløbe – især Hanstholm, siger Niels Clemens, der er havnedirektør i Hanstholm Havn, til TV MIDTVEST.

Bliver det en succes med de to besøg i 2020 og 2021 i Hanstholm Havn, kan det være en forløber til endnu flere krydstogtskibe.

- Der er potentiale for, at det kan udvikle sig. Nu starter vi op med foreløbig to bookinger, men det afgørende er jo, at de får en god oplevelse. Så kan de gå videre til andre rederier og sige, at det er et godt sted at komme. Så hvis vi er i stand til at udvikle det her, så ligger der potentiale til flere anløb, siger Niels Clemens.

Surfing ved Hanstholm.
Surfing ved Hanstholm.
Foto: Hanstholm Havn

Lokale varemærker tiltrækker turister

Det første krydstogtskib, MS Berlin, lægger til den 14. juli i 2020 med plads til 412 gæster. Året efter i perioden den 23. til 24. juli ankommer skivet MS The World, der er et af verdens mest eksklusive krydstogtskibe.

Årsagen til, at de vælger at lægge til kaj i Hanstholm skal findes i de naturomgivelser, der findes i området.

Nationalpark Thy og Cold Hawaii, der består af en stribe af populære surf-spots, får folk fra hele verden til at boarde krydstogtskibene med destination i Hanstholm.

- For besøgende fra udlandet rummer Thy noget, man vanskeligt finder andre steder. Havnens nabo er en af Europas mest markante klitheder med en storslået udsigt fra talrige udsigtspunkter, og i de små kystbyer blomstrer charmerende stemninger med fiskeri, kunst og friluftsaktiviteter, hvor Cold Hawaii beskriver noget særegent. Samtidig byder Thy på en spændende historie, hvor Bunkermuseum Hanstholms imponerende anlæg fra 2. Verdenskrig står som et monument for en del af Atlantvolden, fortæller turistchef i Visit Thy, Ole Riis, i en pressemeddelelse.

0:40
Niels Clemens, der er havnedirektør i Hanstholm Havn, fortæller, hvor stort det er for havnen.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST