DM i Skills: - Det er meget simpelt, jeg er god

305 unge er samlet i Næstved til DM i Skills. 35 af dem kommer fra Midt- og Vestjylland.

Nanna Bang Møller-Jakobsen kæmper om titlen som danmarks bedste møbelpolstrelærling til DM i Skills: - Det er fedt at gøre noget gammelt nyt.
Nanna Bang Møller-Jakobsen kæmper om titlen som danmarks bedste møbelpolstrelærling til DM i Skills: - Det er fedt at gøre noget gammelt nyt.
Foto: Line Flatau, TV MIDTVEST

- Det er meget simpelt, jeg er god!

Så klart og selvsikkert lyder det fra Nanna Bang Møller-Jakobsen, da hun bliver spurgt om, hvorfor det lige var hende, der blev udtaget til DM i Skills.

- Eller kan man godt sige det? Griner hun efterfølgende. Man skulle jo nødigt være for selvsikker.

Nanna Bang Møller-Jakobsen er en ud af otte møbelpolstrere, der kæmper om titlen som den aller bedste til danmarksmesterskabet i Næstved.

Der er i alt 60 tilmeldte fag til DM i Skills. 43 konkurrencefag og 17 demonstrationsfag, hvor alt fra gourmetslagter, frisør, murer, elektriker og sosu-assistener er repræsenteret.

35 ud af 305 fra Midt- og Vestjylland

Mesterskaberne for erhvervsuddannelserne foregår i Næstved fra den 4. til den 6. april. Ud af de 305 unge deltagere kommer 35 fra det Midt- og Vestjyske.

- Det er mega spændende og overvældende endelig at være her. Jeg glæder mig til at se, hvad det hele byder på, siger Nanna Bang Møller-Jakobsen, der kommer fra Djeld ved Holstebro. 

Emil Brokholm Petersen fra Brande er i lære som VVS-energispecialist og vandt tidligere på året de regionale mesterskaber. 

- Der er mega spændende. Jeg har været mega nervøs her de sidste par dage, siger han.

Han har tre dage til at lave en elinstallation med en varmepumpe og så skal han lave en masse buk. Og så lige lidt flere buk.

- Jeg tror godt, det kunne blive mig

- Det fede ved at være møbelpolstrer er, at man får lov til at arbejde hele vejen igennem med tingene. Og så det der med at gøre noget gammelt til nyt, siger Nanna Bang Møller-Jakobsen, der har en god fornemmelse for de to næste dage:

- Jeg tror godt, det kunne blive mig. Jeg er grundig i det jeg laver.

- Så jeg håber bare, at det hele kommer til at spille! 

Konkurrencerne fortsætter fredag og lørdag, hvor vinderne kåres.

2:18