Råddent gyngestativ får Linette til at reagere: - Det er livsfarligt

Linette Laurberg fra Holstebro har taget kampen op for at gøre forholdene på en slidt legeplads sikre igen. Boligselskab erkender, at legepladsen ikke er forsvarlig i sin nuværende forfatning.

Linette Laurberg har valgt at binde gyngerne op på den slidte legeplads, indtil de bliver fjernet.
Linette Laurberg har valgt at binde gyngerne op på den slidte legeplads, indtil de bliver fjernet.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Rådne træpæle, en manglende skrue til at holde stativet sammen og en farlig vaklen, når der er gang i gyngerne på en legeplads i Heimdalsparken i Holstebro har fået Linette Laurberg til at reagere.

Hun mener, at legepladsen er så farlig for børn, at det kun er spørgsmål om tid, før det går helt galt.

Derfor har hun nu taget sagen i egen hånd.

- Jeg har valgt at binde gyngerne op, fordi boligselskabet ikke har gjort så meget for at få pillet gyngerne ned, efter jeg har gjort dem opmærksom på, at det faktisk er livsfarligt, siger Linette Laurberg. 

- Gyngen kan pludselig knække sammen

Gennem en længere periode har Linette Laurberg, i første omgang, forsøgt at gøre boligselskabet opmærksom på en slidt rutsjebane – dog uden held.

Da hun så fandt ud af, at den også er gal med gyngestativet, blev det for meget for hende. En anden beboer i Heimdalsparken bakker Linette Laurberg op.

- Hvis der er to børn på gyngen, kan den knække sammen lige pludselig. Man kan aldrig vide det, lyder det fra Ditlev T. Madsen.

Boligselskab erkender fejl

Hos det ansvarlige boligselskab, NordVestBo, erkender formanden, at legepladsens nuværende tilstand ikke er god nok.

Det er uvist, hvorfor legepladsen ikke er blevet sikret noget før.

- Der skal kigges på legepladsen. Det skal bare være i orden. Så må man vente med at komme ind og skrue en pære i en lejlighed. Så har legepladsen højeste prioritet, siger Inge-Lise Madsen, der er formand for organisationsbestyrelsen hos NordVestBo.

Formanden garanterer, at legepladsen vil blive gjort sikkert i løbet af tirsdag. Eventuelt ved at pille gyngerne ned.

NordVestBos legepladser skal, ifølge boligselskabets egen politik, kontrolleres hvert år.

1:48
I indslaget her kan du møde Linette Laurberg, der har taget kampen op for at gøre en legeplads i Heimdalsparken i Holstebro sikker igen.