Hvordan udtaler man 'Vanopslagh'?: - Det er ligeud ad landevejen

Hvordan skal trykket lægges i efternavnet Vanopslagh? Det sætter hovedpersonen selv ord på nu.

0:16
Her kan du høre, hvordan man udtaler efternavnet Vanopslagh.

Alex Vanopslagh – svært at udtale og nemt at sætte kryds ved.

Sådan har der gennem de sidste mange uger stået på den nyudnævnte politiske leder i Liberal Alliance, Alex Vanopslaghs, valgplakater.

Han ved godt, efternavnet kan volde problemer, og det er formentlig også derfor, trykket på udtalen er blevet lagt på adskillige måder under den nu overståede valgkamp.

Nu sætter partilederen sine egne ord på, hvordan efternavnet skal udtales korrekt. Det kan du høre i klippet øverst i artiklen.

- Det er ligeud ad landevejen.

- Mit personlige mål i de kommende fire år er, at jeg skal have skiftet alle mine valgplakater ud. Der står nemlig, at det er svært at udtale og nemt at sætte kryds ved. Om fire år kan jeg forhåbentlig skrive, det er nemt at udtale og nemt at sætte kryds ved, lyder det fra Alex Vanopslagh. 

Sådan så Alex Vanopslaghs valgplakat ud under valgkampen.
Sådan så Alex Vanopslaghs valgplakat ud under valgkampen.
Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

27 år og fra Struer

27-årige Alex Vanopslagh, der er vokset op i Struer, fik 3.337 personlige stemmer i Vestjyllands Storkreds, og efter stor tilbagegang for Liberal Alliance på landsplan har vestjyden sagt ja til at stå i spidsen for genrejsningen af partiet.

Det sker i kølvandet på, at den nu forhenværende partileder, Anders Samuelsen, slet ikke blev valgt ind i Folketinget, og derfor har forladt dansk politik. Oveni har hverken Simon Emil Ammitzbøl-Bille eller Ole Birk Olesen ønsket at stille sig i front af Liberal Alliance.

- Vi har et stort arbejde foran os med at genoprette tilliden til Liberal Alliance. Vi skal tage fat på et nyt kapitel og genoptage den liberale værdikamp. Det arbejde glæder jeg mig til at være i spidsen for, siger Alex Vanopslagh.

Alex Vanopslagh blev i 2014 valgt som formand for Liberal Alliances Ungdom, hvor han formåede at fordoble medlemstallet på bare to år.

I 2018 blev han valgt til spidskandidat i Vestjyllands Storkreds, da Leif Mikkelsen havde besluttet sig for ikke at genopstille.

Liberal Alliances nye folketingsgruppe konstituerer sig på et gruppemøde på tirsdag.