Inge skal betale 2 kroner tilbage til Skat: Det er fuldstændig galimatias

Et brev med en regning på to kroner har fået en 76-årig skibonit op af stolen. Hun mener, der burde være en bagatelgrænse, og en skatteordfører giver hende ret.

Inge Povlsen undrer sig over, at man bruger ressourcer på at opkræve små skattebeløb.
Inge Povlsen undrer sig over, at man bruger ressourcer på at opkræve små skattebeløb.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Som så mange andre skulle Inge Povlsen fra Skive tidligere på året betale penge tilbage til Skat. Regningen lød på 473 kroner, og den 76-årige pensionist betalte med det samme.

Hun troede, alt var i den fineste orden, lige indtil der dumpede endnu et brev ind i postkassen. Det var en efterregning fra skat, hvori der stod, at Inge Povlsen manglede at betale to kroner.

- Det er fuldstændig galimatias at sende en regning ud på to kroner, siger hun.

Inge Povlsens modtog en ekstraregning, fordi restskatten på 473 kroner har trukket renter fra nytår og frem til betalingen.

Men hun havde altså ikke selv beregnet, hvor meget hun skulle betale i renter, og lagt det til det opkrævede beløb, hvilket man ifølge Skattestyrelsen skal.

Ingen bagatelgrænse hos Skattestyrelsen

Inge Povlsen betaler glædeligt det, hun skal til Skat. Men hun mener, det er ’latterligt’, at Skattestyrelsen går op i det, hun selv mener er bagateller.

- Når man tænker på, at der bliver svindlet med Skat i millionklassen – ja, milliardklassen endda - så synes jeg, det er groft, at man sender en regning på to kroner, siger hun.

Inge Povlsen betalte sit restbeløb på 473 kroner lige så snart, hun modtog brevet. Derfor undrer det hende, at der nu kommer en ekstraregning.
Inge Povlsen betalte sit restbeløb på 473 kroner lige så snart, hun modtog brevet. Derfor undrer det hende, at der nu kommer en ekstraregning.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Hos Skattestyrelsen kan underdirektør Karoline Klaksvig godt forstå, at Inge Povlsen undrer sig. I et skriftligt svar til TV Midtvest skriver hun:

"Jeg kan selvfølgelig godt se, at det ser mærkeligt ud for den borger, I interviewer med en opkrævning på to kroner. Men Folketinget har ikke vedtaget nogen bagatelgrænse, så Skattestyrelsen er ifølge loven forpligtet til at opkræve restskatten og renter deraf."

Skatteordfører er overrasket

At det hænger sådan sammen undrer ikke kun Inge Povlsen. Også Dansk Folkepartis skatteordfører Dennis Flydtkjær er uforstående.

- Jeg synes, det virker tåbeligt at udsende regninger på så små beløb. Jeg må ærligt sige, at jeg var lidt overrasket, da jeg fik det at vide, siger han.

Ifølge skatteordføreren blev der tilbage i 2016 indført nye regler, der skulle forhindre, at man fik opkrævninger på så små beløb. Han erkender, at det ikke er lykkedes at komme i mål med de regler.

På trods af både forargelse og undren har 76-årige Inge Povlsen alligevel valgt at betale regningen på to kroner.

- De skal ikke tro, at jeg ikke vil betale min skat da, siger hun.

1:51
Inge Povlsen har fået en regning fra Skat på to kroner. Hun mener, det er fuldstændig galimatias, og DF's skatteordfører giver hende ret.