Hvem spiser hvad? Det er forskellen på veganere, vegetarer og flexitarer

Flere og flere vælger kødet fra, og det har resulteret i en jungle af begreber. Lær mere her.

Det er efterhånden også muligt at få fat en burger uden kød rigtig mange steder.
Det er efterhånden også muligt at få fat en burger uden kød rigtig mange steder.
Foto: Iris / Ritzau Scanpix

Ved du hvad forskellen på en pescetar og en vegetar er? Hvis du er i tvivl, så er du ikke alene.

De seneste år er antallet af danskere der har valgt oksebøfferne fra steget kraftigt, men det er langt fra alle, der går under det efterhånden ret genkendelige stempel ’vegetar’.

Men hvis du er en af dem, der ikke ved, hvad du kan servere, hvis du for eksempel får en pescetar på besøg, så læs med her og få en gennemgang.

Kød er en klimasynder

I denne uge sætter TV MIDTVEST et ekstra fokus på klimaet, og i dag er vi nået til, hvad den almindelige dansker kan gøre. Derfor kigger vi også nærmere på produktionen af fødevarer.

Ifølge den grønne tænketank CONCITO udleder hver dansker udleder i gennemsnit tre tons CO2 om året som følge af det, de spiser. Det er faktisk mere end den gennemsnitlige danskers energiforbrug i løbet af et år, der kun udleder 2,5 tons CO2.

Den største klimasynder i supermarkedet er ifølge CONCITO kød og kødprodukter med oksekød i spidsen, mens de vegetabilske fødevarer efterlader et meget mindre aftryk.

Læs mere fra vores klimafokus herunder: