Politiet om knivstikkeri: Det er formentlig en hævnakt

Der var formemtlig tale om en narko-konflikt, da fem personer mandag aften blev anholdt for knivstik i Vorgod-Barde.

Politikommissær Henning Præstegaard fortæller, at politiet formoder, at knivstikkeriet i Vorgod-Barde er opstået på baggrund af narkotika.
Politikommissær Henning Præstegaard fortæller, at politiet formoder, at knivstikkeriet i Vorgod-Barde er opstået på baggrund af narkotika.
Foto: Malene Skree Nordsmark, TV MIDTVEST

Mandag aften blev fire mænd og en kvinde anholdt for knivstikkeri og voldeligt overfald på to mænd i et hus i Vorgod-Barde. De fem anholdte blev tirsdag middag fremstillet i grundlovsforhør.

- Vi ved, at parterne tidligere har haft noget med narkotika at gøre, så derfor har vi en opfattelse af, at konflikten kan have noget med narko at gøre, men nærmere ved vi ikke på nuværende tidspunkt, fortæller Henning Præstegaard, der er politikommissær hos lokalpolitiet i Herning.

De fem anholdte og de to forurettede er alle fra lokalområdet og varrierer i alderstrin mellem 26 og 53 år. De to ofre blev kørt til sygehuset i Herning, hvor de begge fortsat er indlagt.

Politiet bekræfter, at de implicerede har haft en form for relation til hinanden. Det ændrer dog ikke ved sagens alvor.

- Det er ganske alvorligt. Enhver form for stik med kniv er potentielt livsfarligt, men de to personer her har dog ikke været i livsfare. Det har formentlig været en form for hævnakt mellem de to parter, oplyser Henning Præstegaard.

Efter grundlovsforhør bag lukkede døre blev alle fem varetægtsfængslet i fire uger. De valgte at kære kendelsen til byretten.