- Det er fantastisk at være en nørd

I skive har de lavet en særlig talentklasse, for de elever andre måske ville kalde nørder. Kira Vejle Wender Jensen er én af dem.

Kira Vejle Wender Jensen bliver ikke ked af det, når nogen kalder hende en nørd – tværtimod.

- Næh, jeg bliver ikke ked af det. Jeg synes, det er fantastisk at være en nørd, for nørder ved lidt mere, end det der er nødvendigt, så derfor synes jeg, det er fedt at være en nørd, siger Kira Vejle Wender Jensen, 5. klasse, Jebjerg Skole.

quoteNørder ved lidt mere, end det der er nødvendigt, så derfor synes jeg, det er fedt at være en nørd.

Kira Vejle Wender Jensen

Betegnelsen nørded har hun til fælles med 36 andre unge fra Skive Kommune. De går i 4. - 6. klasse og har fået et fritidstilbud, hvor de kan udforske tekniske opgaver og løsninger.

- Jeg læser rigtig meget, og når jeg så begynder at snakke om mine bøger, så siger dem i klassen – ej Kira, begynd nu ikke på det der nørdesnak. Men så kom jeg her, og der er rigtig mange der forstår det der nørdesnak. Og så kan de alle mulige tips til computeren og sådan noget, og så gør det bare alting meget lettere, siger Kira Vejle Wender Jensen. 

Drengene er i overtal i klassen, men det tager ikke selvtilliden fra hverken Kira eller de andre piger.

Håber på at finde små genier

Skive kommune har lavet talentklassen, så eleverne kan møde venner, som de har noget til fælles med. I håb om, at deres evner kan få lov at folde sig endnu mere ud.

quoteSå kom jeg her, og der er rigtig mange der forstår det der nørdesnak.

Kira Vejle Wender Jensen

- Her betragter vi virkelig ordet nørd som ros. Vores håb er da selvfølgelig, at der bliver nogle innovative unge mennesker ud af det, og at der er et par stykker af dem, der får en rigtig, rigtig god ide, som skaber noget nyt her i Skive, siger Marco Mølbæk, Lærer, Skive Kommune. 

- Jeg må godt nok konstatere, at de er meget dygtigere til nogen af tingene, end jeg er, siger Marco Mølbæk.
- Jeg må godt nok konstatere, at de er meget dygtigere til nogen af tingene, end jeg er, siger Marco Mølbæk.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Marco Mølbæk må konstatere, at eleverne er så dygtige til it og electronik, at de nærmest overgår ham selv. Og Kira har ingen problemer med at overgå hverken drenge eller undervisere, når det kommer til nørderi.

- Når jeg siger til nogen af drengene i klassen, at jeg sidder og roder med computere, så siger de – Wauw, det vidste jeg slet ikke, piger var interesseret i. Jeg sidder rigtig meget og nørder rundt, og mange drenge tænker, at det kun er drenge, der kan det, men vi piger kan da også, siger Kira Vejle Wender Jensen.

Talentholdet har kørt et halvt år .