Ridestævne på kæpheste: Det er en fed sport

Den islandske hest var i dag skiftet ud med en kæphest, da der blev afholdt ridestævne i Viborg.

Det var Julie Klaris der fik ideen til at holde et ridestævne med kæpheste i Viborg.
Det var Julie Klaris der fik ideen til at holde et ridestævne med kæpheste i Viborg.
Foto: Kristian Mørk Andersen, TV MIDTVEST

15 børn havde i dag taget deres heste med til ridestævne på Stald Tougaard i Viborg. Men hestene var noget mindre end de plejer. Børnene skulle nemlig ride på deres kæpheste.

- Jeg synes, det er en fed sport, og så kan man få motion ved det, lyder det fra 11-årige Julie Klaris fra Viborg, som red på sin kæphest Kabale.

Det var Julie Klaris, der fik ideen til at holde stævnet, da hun var til et andet kæphestestævne på Sjælland. Den ide var medejer af stalden i Viborg med på.

- Det er meget anderledes end det, vi plejer at have herude. Men hvorfor ikke? Vi kan jo se, at børnene gerne vil og at de hygger sig, siger Janne Seeberg, som er medejer af Stald Tougaard.

Minder om almindelig ridning

Udover at børnene rider på en kæphest, er der ikke den store forskel fra et almindeligt ridestævne. Deltagerne skal nemlig både galopere, springe og konkurrere.

- Vi kigger efter, om de kommer godt over springene. Ligesom når man rider på heste, skal det være præcist og man skal have en god holdning, siger Trine Larsen, som er dommer til dagens stævne.

Julie Klaris vandt en førsteplads for sin præstation i  en af disciplinerne.
Julie Klaris vandt en førsteplads for sin præstation i  en af disciplinerne.
Foto: Kristian Mørk Andersen, TV MIDTVEST

Hun er positivt overrasket over, at 15 deltagere er mødt op i dag. Som dommer ser hun kæphestestævnet som en noget speciel opgave.

- Det kræver selvkontrol ikke at dø af grin, men jeg synes det er sejt, at de gør det. I dag har vi mange børn, der sidder foran iPad’en, og det her gør, at de også kommer ud og bevæger sig, siger hun.

Ikke sidste gang

Hos Stald Tougaard håber de, at de også fremover kan hive børnene væk fra skærmene og op på kæphestene. De har nemlig planer om at arrangere et stævne mere.

- Det er helt sikkert ikke sidste gang, vi holder det. Vi kan jo se, at det er en succes, siger Janne Seeberg, som er medejer af Stald Tougaard.

Allerede nu har en anden klub bedt om hjælp til at arrangere et lignende stævne, og to virksomheder har sagt, at de gerne vil sponsorere det næste stævne.

2:14