Borgmester i Ikast-Brande: - Det er en ekstrem dårlig nyhed

Ikast-Brandes borgmester er rigtig træt af nyheden om, at Siemens Gamesa vil fyre flere hundrede medarbejdere.

ib_lauritsen_ikastbrande.jpg
Foto: Anders Meyer, TV MIDTVEST

Vindmølleproducenten Siemens Gamesa, der har hovedsæde i Brande, skal fyre 600 medarbejdere i Danmark.

Cirka 350 af afskedigelserne vil ramme medarbejdere på fabrikken i Brande, og det ærger kommunens borgmester. 

- Det er en ekstrem dårlig nyhed. Vi har et arbejdsmarkedsområde, der har kæmpet for, at vi skulle prøve at komme ned på den laveste ledighed i hele det område, der før hed Ringkøbing Amt, og det er faktisk ved at lykkes.

- Og så er det rigtig træls, at vi så skal igennem en tur med massefyring, siger Ib Lauritsen (V).  

En svær opgave for kommunen

Det er ikke første gang, kommunen pludselig står med flere hundrede mennesker, der har mistet jobbet. I november 2017 sagde Siemens' afdeling i Brande farvel til 280 medarbejdere.

- Vi har tidligere prøvet at samle alle de mennesker, der ikke lige har udsigt til at finde et arbejde, på et møde, så de kom i direkte kontakt med vores jobkonsulenter. På de møder har vi haft en fri diskussion af det hele, siger Ib Lauritsen (V). 

Ifølge borgmesteren er det en stor opgave, der venter kommunen. 

- Sådan lige på bar bund er det altså en stor udfordring. Jeg kan ikke bare lige se, at jeg har nogen god løsning på, hvad vi lige gør.

- Som kommune kan vi jo ikke bare lige løse det. Vi kan håbe på, at rigtig mange finder et andet arbejde og kommer hurtigt videre. Men vores jobkontor og vores arbejdsmarkedsområde er nødt til at komme i en dialog med de her mennesker og prøve at få nogle kompetencer afklaret og se, hvordan vi kan komme videre.

Borgmesteren er dog fortrøstningsfuld og håber, at de øvrige virksomheder i kommunen vil rette øjnene mod de folk, der mister jobbet hos Siemens Gamesa.

- Jeg synes, at det er en træls opgave. Jeg synes, at det er en dårlig opgave. Men der er brug for arbejdskraft, og selvfølgelig kan vi få nogle hurtigt i arbejde igen, og jeg håber så også, at der er nogle virksomheder, der er klar over, at nu er der faktisk nogle mennesker, der er frie på arbejdsmarkedet.

Når fyringerne bliver realiseret er første step for kommunen er at få etableret et samarbejde med Siemens Gamesa, der skal sikre, at de ramte medarbejdere kommer bedst muligt videre. 

1:18
Den store vindmølleproducent Siemens har i eftermiddags meldt ud, at 600 ansatte skal fyres