Herning overtaget af håndboldfans: - Det er det største nogensinde

Håndboldfans i Herning er imponerede over stemningen ovenpå landsholdets VM-sejr.

0:49
Allan Hansen var blandt de mange fans, som mødte op foran Kongrescenteret i Herning for at hylde landsholdet.

Ovenpå håndboldlandsholdets storsejr over Norge er Herning blevet indtaget af tusindvis af håndboldfans, der er klar til at fejre guldet.

Især foran Kongrescenteret er mange mødt op søndag aften for at hylde landsholdsspillerne. Blandt de mange fremmødte er Lisbeth Merning fra Herning, som har ventet i timevis på at se spillerne. Det generer hende nu ikke.

- Det føles overhovedet ikke koldt at stå her, for det varmer med alle de mennesker, der bakker op om det danske landshold, siger hun.

Hende og veninden Britta Tanger nåede ikke at få billetter til kampen i Boxen, men de vil alligevel gerne deltage i håndboldfesten.

- Det giver en megagod oplevelse at være her. Jeg er ikke én, der normalt ser meget sport, men det her er man bare nødt til at være med i, siger Britta Tanager fra Herning.

Omkring klokken 22.15 dukkede spillerne op på balkonen i Herning Kongrescenter.
Omkring klokken 22.15 dukkede spillerne op på balkonen i Herning Kongrescenter.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Klar til fest

Et andet sted i menneskemængden møder vi en rød- og hvidklædt fan, som er kommet hele vejen fra Sønderjylland for at nyde stemningen.

- Det er satme noget af en oplevelse at være herinde. Lad det blive en fest, siger Allan Hansen fra Ravsted.

- Vi havde en kammerat, der kørte hjem, men vi skrev til ham, at han bare skulle køre. Nu skal der festes, tilføjer Henning Christensen, der er klar til at tage videre i byen med Allan Hansen.

Herning kan noget særligt

Også på barerne  dominerer håndboldtrøjerne og fællessangen - blandt andet på Fox and Hounds, hvor et par københavnske håndboldfans er imponerede over stemningen i Herning.

- Boxen kan noget, som Royal Arena i København ikke kan. Vi er egentlig københavnere, men Boxen har bare en helt anden stemning. Det var en fantastisk fest at være med til, siger Casper Porsgaard. 

- Jeg var i Rusland sidste år for at se fodboldlandsholdet, og jeg kan kun sige, at den opbakning man oplever her, den er så meget større. Det samler folk på en helt anden måde. Det er det største sportsøjeblik jeg har oplevet nogensinde som fan. Det har været så vanvittigt, siger Jannik Dobusz.

1:58
For to københavnske håndboldfans har turen til Herning været det hele værd.