Brandmand med opfordring: - Det er den billigste livsforsikring, du kan få

Alt for mange har ikke tjekket, om deres røgalarmer fungerer, mens lige så mange slet ikke har en. Det kan potentielt koste menneskeliv, advarer brandmand.

Deltidsbrandmand Kim Jensen har sammen med lokale spejdere brugt weekenden på at installere røgalarmer hos borgere i Herning.
Deltidsbrandmand Kim Jensen har sammen med lokale spejdere brugt weekenden på at installere røgalarmer hos borgere i Herning.
Foto: Stine Agnholt Andersen, TV MIDTVEST

De kan være med til at redde dit liv, røgalarmerne.

Alligevel har omkring 750.000 danskere ikke nogen brandalarm, og derfor har lokale spejdere og brandmænd fra Herning sat sig for at bruge weekenden på at stemme dørklokker for at tjekke borgernes røgalarmer.

- Der er skræmmende mange, som ikke har en brandalarm, eller som ikke har testet den jævnligt eller skiftet batteriet, siger Kim Jensen, der er deltidsbrandmand hos Brand & Redning Midtvest.

- Den er med til at redde liv. Det er simpelthen den billigste livsforsikring, du kan få. Den er med til at vække dig, hvis der skulle opstå brand om natten. Røgen hører eller mærker du ikke af dig selv, lyder det.

Brandmand med opfordring: Få købt en røgalarm

Omkring 300.000 danskere har haft brand i deres hjem indenfor de seneste fem år, og alene i 2017 mistede 61 personer livet i forbindelse med en brand.

Ifølge Trygfonden sker 85 procent af de brande, der koster menneskeliv, i boliger, hvor der ikke er installeret nogen røgalarm.

- Det er første gang, jeg er med ude og tjekke røgalarmer, og jeg kan fornemme, at der er et problem. Der er mange af de steder, vi har været, som ikke har en brandalarm, siger Kim Jensen.

- Jeg kan kun opfordre til, at man får købt en røgalarm. De koster ikke meget, og det er noget af det bedste, du kan gøre for dig selv.

1:47
750.000 danske hjem har ikke en brandalarm. Det vil spejderne Mette Marie og Gustav gøre noget ved.
Foto: TV MIDTVEST