Kristendemokraterne kommer ikke i Folketinget: - Det gør ondt

Kristian Andersen ærgrer sig over, at Kristendemokraterne missede pladsen i Folketinget på målstregen.

1:33
- Det gør da ondt, og det er brandærgerligt, lyder det fra Kristian Andersen, efter Kristendemokraterne lige akkurat ikke kom i Folketinget.

Kristendemokraterne kommer ikke i Folketinget.

Det står klart, efter partiet kun har fået 1,8 procent af stemmerne. Kristendemokraterne manglede 190 stemmer for at opnå et kredsmandat til Kristian Andersens store ærgrelse.

- Det er så tæt på. Det er helt henne ved stregen uden at komme ind over stregen. Det er vilkårene.

- Det gør da ondt, og det er brandærgerligt. Vi havde sat næsen op efter, at det var den her gang, det skulle lykkes. Men det står ikke til at ændre, og jeg mener, vi har gjort, hvad vi kunne, lyder det fra Kristian Andersen.

De første prognoser så lovende ud

Valgaftenen blev ellers indledt på positiv facon, da den første prognose viste, at Kristendemokraterne lå lige over spærregrænsen på to procent.

- Når man ser de første exitpolls på over to procent, så kunne jeg ikke lægge skjul på, at det føltes godt i maven at se det, selvom det bare var en prognose.

- Så det er da lidt en rutsjetur på sådan en aften her, det kommer man ikke udenom, siger Kristian Andersen.

Vil Kristian Andersen forsøge igen?

Kristian Andersen ved ikke med sikkerhed, om han har tænkt sig at give projektet et skud mere for at komme i Folketinget.

- Det har givet mig den oplevelse, at den politik, KD står for, har en rigtig bred appel, og det er jeg glad for og stolt af.

- Men hvis du spørger, om jeg tager en tur mere, så vil jeg sige, at det er noget, vi drøfter derhjemme. Så det er noget, vi skal have snakket om, lyder det fra Kristian Andersen.

Selvom det ikke blev til en plads i Folketinget for Kristendemokraterne og Kristian Andersen, kan han bryste sig af at være den største stemmesluger i Ringkøbingkredsen. Her fik han nemlig over 5.000 personlige stemmer.

Det er cirka 1.000 flere end den nærmeste forfølger, Kenneth Mikkelsen fra Venstre.