Direktør om faldende flypriser: Det er bekymrende

Faldende flypriser er godt for forbrugerne, men det er ikke nødvendigvis godt for flyselskaberne. Det vurderer direktøren for rejseselskabet Bravo Tours.

Man skulle tro, at billigere flyrejser ville være sød musik i ørerne hos et rejseselskab som Bravo Tours i Herning. Udsigten til at kunne sælge billigere rejser, er dog langt fra virkeligheden, mener direktør Peder Hornshøj, der tværtimod mener, at udviklingen er bekymrende.

quoteFor forbrugerne er det selvfølgelig godt, men jeg synes, det er bekymrende.

Peder Hornshøj, Direktør, Bravo Tours

- Vi har oplevet, at flere flyselskaber i 2018 har drejet nøglen om, fordi konkurrencen er blevet så stor. Jeg synes, det er bekymrende for branchen, da det presser selskaberne. For forbrugerne er det selvfølgelig godt, men jeg synes, det er bekymrende, fortæller Peder Hornshøj.

En undersøgelse fra Dansk Flyprisindex viser, at flyrejser det seneste år har været de billigste, siden Dansk Flyindex begyndte at måle i 2009. Alene siden 2012 er priserne faldet med 30 procent.

Aktieanalysechef i Sydbank, Jacob Pedersen, fortæller til Ritzau, at en af årsagerne kan være, at flyselskaberne blandt andet har fået flere brændstofbesparende fly. I Herning oplever man dog ikke, at priserne er faldet. 

- Flypriserne er ikke faldet, men det er markedspriserne. Det betyder, at det mere eller mindre koster det samme at holde et fly i luften, men at den store konkurrence presser prisen ned, fortæller Peder Hornshøj.

Han fortæller også, at de faldende markedspriser på flyrejser ikke har påvirket priserne væsentligt hos dem. 

- For os betyder det ikke det store. Jeg tror lige markedet skal finde sit rette ståsted, men det er før set, at markedet går op og ned, fortæller Peder Hornshøj.